2016. június 29., szerda, Péter, Pál napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/nem-kernek-a-baloldalon-gyurcsany-programjabol-2-348391/

Nem kérnek a baloldalon Gyurcsány programjából

Szigetvári: A 2014-eshez hasonló választási kudarchoz vezetne a DK javaslata
Egyre kopik Gyurcsány Ferenc kezdeményező-, tematizálóképessége a baloldalon: a megszólított pártok egyenesen elutasítják a DK legújabb programját, vagy még csak foglalkozni sem akarnak vele.

A Sokak Magyarországa című dokumentumban Gyurcsányék egyebek mellett ingyenvizet, -áramot és internet-hozzáférést, öt év alatt megduplázott egészségügyi béreket ígérnek, és egyfajta programajánlatnak szánják a többi baloldali pártnak.

– A józan középúton járó megoldásaink különböznek Gyurcsány Ferenc pártjának javaslataitól. Mi sem az ingyenvízben, sem az egykulcsos adóban nem hiszünk – jelentette ki lapunknak Szigetvári Viktor. Az Együtt elnöke hangsúlyozta: az ilyen alapon való bármiféle együttműködést értelmetlennek tartják, mert az ismét 2014 kudarcához vezetne, amiben senkinek nem lesznek a partnerei. Ezért az Együtt önálló alternatívával, önálló jelöltállítással készül 2018-ra, s ennek érdekében építi kapcsolatrendszerét civil szervezetekkel és másokkal – tette hozzá Szigetvári.

– A Párbeszéd Magyarországért (PM) nem más ellenzéki pártok programjával vitatkozik, hanem azzal foglalkozik, mire van szükségük az embereknek – mondta Tordai Bence. A PM szóvivője szerint az alapjövedelem, a Karácsony Gergely-féle zuglói modellnek a lakhatás biztonságára és az átláthatóságra vonatkozó megoldásai vagy a gazdaság jövőbarát zöldfordulata jelzi azt az irányt, amerre Magyarországnak el kellene indulnia. Az ellenzéki pártok közötti programvitának a PM egy előválasztás keretében látja csak értelmét.

Az MSZP sajtóosztályán azt mondták: nem kívánnak foglalkozni a DK programjával, de sok sikert kívánnak Gyurcsánynak. Ismert: Tóbiás József pártelnök lapunknak adott interjújában is kijelentette, hogy nem foglalkoztatják Gyurcsány Ferenc nyilatkozatai, ezek nem befolyásolják a döntéseiket.

A melegházasságot támogató politikus ingyen adná a vizet

Forrás: Mirkó István

A melegházasságot támogató politikus ingyen adná a vizet

Emlékezetes: Gyurcsány Ferenc már-már sportot űz a programalkotásból. Még miniszterelnökként meghirdette a 100 lépés, az Új Magyarország, az Új egyensúly, a Zászlóshajó, a Munka, tudás, tulajdon és a Megegyezés programot, a 48 pontot, illetve a 7 pontos úgynevezett tisztasági csomagot. A DK elnökeként hirdetett már 16 pontos programot, a békés rendszerváltás 10 pontját, nemzeti ellenállást és európai egyesült államokat is követelt.
A program számos ellentmondást tartalmaz. Bár Gyurcsány többször kijelentette, hogy „nincs ingyenebéd”, most az ingyenes szó tízszer is szerepel benne, míg a három évvel ezelőttiben egyszer sem írták le. A 346 pontból álló DK-program úgy ír: „kiállunk az azonos neműek házassága és családalapítási joga mellett”.

Leszbikus nőknek is lehetővé tennék a mesterséges megtermékenyítést. Gyurcsány azonban már kihátrált saját javaslatuk mögül. Mint az ATV-ben magyarázta: ma már mérsékeltebben politizál, erkölcsi kérdésekben például akkor sem erőszakolná rá a társadalomra az elképzeléseit, ha parlamenti többsége lenne. Ez a helyzet a melegházassággal is, aminek engedélyezését a DK ugyan támogatná, a társadalom elutasítása miatt azonban a pártelnök a kérdést parlamenti többség esetén sem tűzné napirendre. Programjuk kapcsán Gyurcsány novemberben még optimistán azt mondta: „a DK készülni fog arra, hogy legkésőbb 2018-ban, a demokratikus ellenzék vezetőjeként kormányt alakítson”.

Hirdetés

Kiemelt

Átadták a Petőfi Zenei Díjakat

A gálán mások mellett a Halott Pénz zenekart, a Wellhellót, Szabó Balázs Bandáját, Freddie-t, Rúzsa Magdit és Ákost is díjazták.

Poszt-trauma

Loretta gyereket akar – Újra Budapest Pride

A nagykövetek remélik, hogy a magyarok jól fognak viselkedni.

Farkasházy nem tud leállni

Kálmán Olga próbálta nyugtatni.

Homoszexuális rendőrök és az Unió válsága

Ne csodálkozzunk, hogy az angolok kiléptek.

Farkasházy ismét belerúgott Orbánba

„Akkor Rákosit is szeretnem kellene Puskás, Kocsis és Hidegkuti miatt?”

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!