2016. augusztus 27., szombat, Gáspár napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/nem-kernek-a-baloldalon-gyurcsany-programjabol-2-348391/

Nem kérnek a baloldalon Gyurcsány programjából

Szigetvári: A 2014-eshez hasonló választási kudarchoz vezetne a DK javaslata
Egyre kopik Gyurcsány Ferenc kezdeményező-, tematizálóképessége a baloldalon: a megszólított pártok egyenesen elutasítják a DK legújabb programját, vagy még csak foglalkozni sem akarnak vele.

A Sokak Magyarországa című dokumentumban Gyurcsányék egyebek mellett ingyenvizet, -áramot és internet-hozzáférést, öt év alatt megduplázott egészségügyi béreket ígérnek, és egyfajta programajánlatnak szánják a többi baloldali pártnak.

– A józan középúton járó megoldásaink különböznek Gyurcsány Ferenc pártjának javaslataitól. Mi sem az ingyenvízben, sem az egykulcsos adóban nem hiszünk – jelentette ki lapunknak Szigetvári Viktor. Az Együtt elnöke hangsúlyozta: az ilyen alapon való bármiféle együttműködést értelmetlennek tartják, mert az ismét 2014 kudarcához vezetne, amiben senkinek nem lesznek a partnerei. Ezért az Együtt önálló alternatívával, önálló jelöltállítással készül 2018-ra, s ennek érdekében építi kapcsolatrendszerét civil szervezetekkel és másokkal – tette hozzá Szigetvári.

– A Párbeszéd Magyarországért (PM) nem más ellenzéki pártok programjával vitatkozik, hanem azzal foglalkozik, mire van szükségük az embereknek – mondta Tordai Bence. A PM szóvivője szerint az alapjövedelem, a Karácsony Gergely-féle zuglói modellnek a lakhatás biztonságára és az átláthatóságra vonatkozó megoldásai vagy a gazdaság jövőbarát zöldfordulata jelzi azt az irányt, amerre Magyarországnak el kellene indulnia. Az ellenzéki pártok közötti programvitának a PM egy előválasztás keretében látja csak értelmét.

Az MSZP sajtóosztályán azt mondták: nem kívánnak foglalkozni a DK programjával, de sok sikert kívánnak Gyurcsánynak. Ismert: Tóbiás József pártelnök lapunknak adott interjújában is kijelentette, hogy nem foglalkoztatják Gyurcsány Ferenc nyilatkozatai, ezek nem befolyásolják a döntéseiket.

A melegházasságot támogató politikus ingyen adná a vizet

Forrás: Mirkó István

A melegházasságot támogató politikus ingyen adná a vizet

Emlékezetes: Gyurcsány Ferenc már-már sportot űz a programalkotásból. Még miniszterelnökként meghirdette a 100 lépés, az Új Magyarország, az Új egyensúly, a Zászlóshajó, a Munka, tudás, tulajdon és a Megegyezés programot, a 48 pontot, illetve a 7 pontos úgynevezett tisztasági csomagot. A DK elnökeként hirdetett már 16 pontos programot, a békés rendszerváltás 10 pontját, nemzeti ellenállást és európai egyesült államokat is követelt.
A program számos ellentmondást tartalmaz. Bár Gyurcsány többször kijelentette, hogy „nincs ingyenebéd”, most az ingyenes szó tízszer is szerepel benne, míg a három évvel ezelőttiben egyszer sem írták le. A 346 pontból álló DK-program úgy ír: „kiállunk az azonos neműek házassága és családalapítási joga mellett”.

Leszbikus nőknek is lehetővé tennék a mesterséges megtermékenyítést. Gyurcsány azonban már kihátrált saját javaslatuk mögül. Mint az ATV-ben magyarázta: ma már mérsékeltebben politizál, erkölcsi kérdésekben például akkor sem erőszakolná rá a társadalomra az elképzeléseit, ha parlamenti többsége lenne. Ez a helyzet a melegházassággal is, aminek engedélyezését a DK ugyan támogatná, a társadalom elutasítása miatt azonban a pártelnök a kérdést parlamenti többség esetén sem tűzné napirendre. Programjuk kapcsán Gyurcsány novemberben még optimistán azt mondta: „a DK készülni fog arra, hogy legkésőbb 2018-ban, a demokratikus ellenzék vezetőjeként kormányt alakítson”.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Kiemelt

Gyűlölködő lovagok klubja

Mégiscsak megdöbbentő a kényes díjvisszaadók listája: jó páran közülük ha csöndben maradnak, bölcsek maradtak volna.

Poszt-trauma

Migránsok a Vereckei hágónál

Kétfarkú kutyák: öngól kapásból.

Tombol a kettős mérce: már a fehér is fekete

A liberálisok megmutatták, hogyan kell fából vaskarikát csinálni.

Bayer feltámasztotta az SZDSZ-t

De nyugi, csak egy pillanatra!

Mire tanít bennünket a 444.hu?

Erkölcs, etika, emberség.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!