2017. október 21., szombat, Orsolya napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/nem-kellenek-a-migransparti-tolmacsok-2072533/

Nem kellenek a migránspárti tolmácsok

A törvényszék nem alkalmazta a migránspárti fordítót
Megbízhatatlannak tartják, ezért nem alkalmazzák a Debreceni Törvényszéken tolmácsként a Migration Aid International társigazgatóját, Aida El-Seaghit – értesült a Magyar Idők. Az arab származású nő ugyanakkor információink szerint dolgozik a rendőrségnek, valamint a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalnak is, amely a migránsok támogatása miatt tíz tolmácstól vált meg tavaly. El-Seaghit egyébként 2015-ben az év önkéntesének választotta az az alapítvány, amely 2002-ben a Magyarországi Soros Alapítvány és a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatával együttműködő Charles Stewart Mott Alapítvány támogatásával kezdte meg működését.

Tíz tolmáccsal szakította meg tavaly az együttműködést a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH), amiért helyzetükkel visszaélve megpróbáltak segítséget nyújtani az eljárás alá vont mingránsoknak – derült ki a Belügyminisztérium lapunk megkeresésére adott tájékoztatásából. A Magyar Idők azért fordult a tárcához, mert a Migration Aid International Ltd. egyik vezetője, Aida El-Seaghi is vállal hatósági fordítást.

El-Seaghi információnk szerint 2016-ban jelentkezett a Debreceni Törvényszéken, ám foglalkoztatását nem javasolták, mivel komoly kétségek vetődtek fel azzal kapcsolatban, hogy képes lesz-e feladatát pártatlanul ellátni, hiszen a szervezet, amelynek tisztségviselője, nem tesz határozott különbséget gazdasági bevándorlók és menekültek között, támogatja a migránsok befogadását, és 2015-ben kormányellenes tüntetést szervezett – mindezzel pedig, még ha akaratlanul is, de Soros György tervének megvalósulását segíti elő.

Az arab származású nőt megkereste lapunk, ám kérdéseinkre nem kívánt válaszolni. Biztosat az ügyről azért nehéz állítani, mivel a Belügyminisztérium leszögezte, hogy egyedi ügyekben nem adhatnak felvilágosítást.

Fotó: Havran Zoltán

A bevándorlóáradat idején a Keleti pályaudvaron is szükség volt speciális nyelvtudásra

Érdemes kiemelni ugyanakkor, hogy a Migration Aid társigazgatóját értesüléseink szerint a rendőrség és a BMH egyaránt hívta már fordítani. Ez azt jelenti, hogy ezek a hatóságok vagy nem tudnak arról, vagy nem foglalkoznak azzal, hogy mivel tölti szabadidejét Aida El-Seaghi.

Aida El-Seaghi egyébként a ­migrációs válság 2015-ös begyűrűzésekor vált ismertté, abban az évben megkapta az év önkéntese díjat is. Hivatalos méltatása szerint „80 napon át – több mint 400 órában – minden szabadidejét és szabadságát feláldozva segítette a Magyarországra, s azon belül a debreceni vasútállomásra érkező, valamint a helyi menekülttáborban tartózkodó menekülteket. Tette ezt olyan csendben, hogyha nem tisztelnék őt nagyon sokan, akkor azt kellene mondani, hogy észrevétlenül”.

A kitüntetést az Önkéntes Központ Alapítvány hozta létre, amely – a honlapján fellelhető adatok szerint – a Magyarországi Soros Alapítvány és a ­Charles Stewart Mott Alapítvány támogatásának köszönheti, hogy 2002-ben megkezdhette működését. Utóbbi az Egyesült Államokban működő Capital Research Center elemzőközpont jelentése szerint 1999 és 2012 között 1 millió 150 ezer dollárral, napi árfolyamon több mint 300 millió forinttal támogatta Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatát.

Ismert az is, hogy a Migration Aid, amelyről megírtuk, hogy migránsokat tervez üdültetni, mint mozgalom 2015-ös nyári zászlóbontását követően egy ideig ingyen használhatta a milliárdos egyeteme, a Central European University mellett működő Nyílt Társadalom Archívum Arany János utcai épületét.

Hirdetés

Kiemelt

Lázár János: újra és újra meg kell küzdenünk a szabadságunkért

Egy magyar fiatalnak a hazája függetlenségért és szabadságáért újra és újra meg kell küzdenie – fogalmazott Lázár János.

Poszt-trauma

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Vitray is beleállt

A Kádár-rendszer hangadója nyilasozott.

Visszatért a Népszabadság

Az egykori szerzők írtak bele.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!