2017. november 19., vasárnap, Erzsébet napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/nem-fizet-diakoknak-botka-laszlo-ugyvedje-2211148/

Nem fizet a diákoknak Botka László ügyvédje

MI

A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) ingyenes jogsegély keretében vállalta az előzetes letartóztatásban lévő, milliárdos költségvetési csalással vádolt szocialista politikus, Czeglédy Csaba cége által megkárosított diákok pénzügyi követeléseinek behajtását. A DiákÉSZ által képviselt diákok száma (most 120-an vannak) és ezáltal a díjkövetelések összege is folyamatosan nő. A Botka László és Gyurcsány Ferenc ügyvédjeként is ismert Czeglédy ígéretet tett arra, hogy kifizeti az elmaradt járandóságokat, de ez a mai napig nem történt meg – írta az Origó.

Időközben a szombathelyi önkormányzat jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága vagyonnyilatkozati eljárást indított Czeglédyvel szemben, aki az MSZP–DK–Együtt-frakció önkormányzati képviselője is – közölte a bizottság elnöke, Takátsné Tenki Mária (Fidesz–KDNP). Az eljárást azután kezdeményezték, hogy kiderült: egy Czeglédy Csaba nevén lévő széfben egy kilogrammnyi befektetési aranyat találtak és foglaltak le. A bizottság határozatot hozott arról, hogy egyetért a vagyon­-nyilatkozati eljárás folytatásával, egyben felkérte az elnököt arra, forduljon levélben a Csongrád Megyei Főügyészséghez, kérjen információt arról, hogy Czeglédy Csaba a széfet mikor nyitotta, magánszemélyként vagy ügyvédként tette ezt, továbbá természetes személy vagy jogi személy meghatalmazottjaként járt-e el a széf megnyitásakor.

Ismert, a Czeglédy Csaba vezette Human Operator Zrt. – többek között – a 2015–2016-os évben is munkaerő-közvetítői tevékenységet végzett több hazai munkáltatónak, amellyel összefüggésben olyan számlázási láncolatot alakítottak ki, amelyben a szerződésben vállalt kötelezettségét papíron több alvállalkozón keresztül látta el, valójában a munkaerőt közvetlenül biztosította. A gyanú szerint az iskolaszövetkezetek, amelyek a számlázási lánc végén álltak, ténylegesen nem végezték el a számlák mögötti gazdasági tevékenységet, szerepük a fiktív számlák kiállítására korlátozódott, lehetőséget biztosítva arra, hogy a cég csökkentse az áfafizetési kötelezettségét. Az eddigi adatok alapján a bűnszervezet mintegy hárommilliárd forint adót nem fizetett be az adóhatóságnak. Az üggyel összefüggésben már 14 ember van előzetesben.

Hirdetés

Kiemelt

Mégsem mondott le Mugabe

A várakozásokkal ellentétben nem jelentette be lemondását vasárnap esti televíziós beszédében Robert Mugabe, így folytatják a tervezett alkotmányos vádemelési eljárást.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Agymenés a’la Bokros

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!