2017. szeptember 19., kedd, Vilhelmina napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/nem-fizet-diakoknak-botka-laszlo-ugyvedje-2211148/

Nem fizet a diákoknak Botka László ügyvédje

MI

A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) ingyenes jogsegély keretében vállalta az előzetes letartóztatásban lévő, milliárdos költségvetési csalással vádolt szocialista politikus, Czeglédy Csaba cége által megkárosított diákok pénzügyi követeléseinek behajtását. A DiákÉSZ által képviselt diákok száma (most 120-an vannak) és ezáltal a díjkövetelések összege is folyamatosan nő. A Botka László és Gyurcsány Ferenc ügyvédjeként is ismert Czeglédy ígéretet tett arra, hogy kifizeti az elmaradt járandóságokat, de ez a mai napig nem történt meg – írta az Origó.

Időközben a szombathelyi önkormányzat jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága vagyonnyilatkozati eljárást indított Czeglédyvel szemben, aki az MSZP–DK–Együtt-frakció önkormányzati képviselője is – közölte a bizottság elnöke, Takátsné Tenki Mária (Fidesz–KDNP). Az eljárást azután kezdeményezték, hogy kiderült: egy Czeglédy Csaba nevén lévő széfben egy kilogrammnyi befektetési aranyat találtak és foglaltak le. A bizottság határozatot hozott arról, hogy egyetért a vagyon­-nyilatkozati eljárás folytatásával, egyben felkérte az elnököt arra, forduljon levélben a Csongrád Megyei Főügyészséghez, kérjen információt arról, hogy Czeglédy Csaba a széfet mikor nyitotta, magánszemélyként vagy ügyvédként tette ezt, továbbá természetes személy vagy jogi személy meghatalmazottjaként járt-e el a széf megnyitásakor.

Ismert, a Czeglédy Csaba vezette Human Operator Zrt. – többek között – a 2015–2016-os évben is munkaerő-közvetítői tevékenységet végzett több hazai munkáltatónak, amellyel összefüggésben olyan számlázási láncolatot alakítottak ki, amelyben a szerződésben vállalt kötelezettségét papíron több alvállalkozón keresztül látta el, valójában a munkaerőt közvetlenül biztosította. A gyanú szerint az iskolaszövetkezetek, amelyek a számlázási lánc végén álltak, ténylegesen nem végezték el a számlák mögötti gazdasági tevékenységet, szerepük a fiktív számlák kiállítására korlátozódott, lehetőséget biztosítva arra, hogy a cég csökkentse az áfafizetési kötelezettségét. Az eddigi adatok alapján a bűnszervezet mintegy hárommilliárd forint adót nem fizetett be az adóhatóságnak. Az üggyel összefüggésben már 14 ember van előzetesben.

Hirdetés

Kiemelt

Harangjáték és hazárdjáték Münchenben

Ha így folytatja az egyébként szép focit játszó Bayern München, akkor erősebb csapatok ellen komoly gondba is kerülhet az idény hátralevő részében.

Poszt-trauma

Gyurcsány kíséretével a börtönbe

„Ártatlan ember” vonult be.

Van baj… és nincs baj

Egy nem kormány közeli médiummal.

Horn Gábort láthatóan nem zavarják a számok

A liberális politikus fogalomzavarban is szenved.

Mellbevágó üzenet az egykori Francia elnöktől

Már akkor látta...

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!