2017. november 21., kedd, Olivér napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/nem-csak-diakokat-karositottak-meg-czegledyek-2369422/

Nemcsak diákokat károsítottak meg Czeglédyék

vaol.hu

Nemcsak diákokat és felnőtteket, de nyugdíjasokat is érint a Czeglédy Csaba nevével fémjelzett iskolaszövetkezeti büntetőügy – derült ki egy idős ember beszámolójából, aki a vaol.hu-nak mesélte el történetét. A szombathelyi Vizner Endre 78 éves, ennek ellenére iskolaszövetkezeten keresztül foglalkoztatták. Az utolsó havi bérét ő sem kapta meg.

Szeretek dolgozni – mondta el a Vas megyei hírportálnak a 78 éves Vizner Endre, aki szombathelyi otthonában mesélt az elmúlt évek történéseiről. Elárulta, az elmúlt időszakban a tetőfelújításra kellett a nyugdíj mellé a pénz, ráadásul a felesége betegsége miatt mágneses lepedőt is vásároltak. Bandi bácsi kiváló fizikummal rendelkezik, még közel a nyolcvanhoz is bírja a terhelést, azt mondja, egyáltalán nem érzi magát gyengébbnek, mint korábban.

Az idős ember ezért is jelentkezett a Rébusz Iskolaszövetkezethez pár évvel ezelőtt. Akkor az azóta előzetesbe letartóztatásba került M. Zoltánnal találkozott, vele beszélték meg, hogy milyen munkalehetőségek vannak.

Bandi bácsi elmondása szerint óránként általában 750 forintot keresett, ennek azonban a 33 százalékát levonták tőle, így valójában 500 forint körüli órabérért végezte el a munkáját.

Az idős férfi azt is elmondta a portálnak, hogy volt olyan munkahely, ahol elárulták, hogy ők 2100 forintos órabért fizetnek a munkáltatójának.

Ez azért is érdekes, mert ennek függvényében úgy tűnik, hogy a munkaerőközvetítő céghálózat a munkavállalókon nyerészkedett.

Vizner Endre elmondása szerint a bérét mindig más cég utalta át neki, az egyik takarékszövetkezetnél vezetett számlára.

Fotó: vaol.hu

Az idős ember reméli, hogy egyszer kifizetik őt Czeglédyék

Jelenleg százezer forinttal tartozik neki a Czeglédy-féle cégháló.

Azt mondja, a politikus letartóztatását követően a logisztikai cégnél jelezték, hogy mostantól nem dolgozhat tovább.
–Hiába mentünk be a Rébusz iskolaszövetkezet irodájába, ott addigra már nem volt senki, így minket senki nem tájékoztatott arról, hogy mikor leszünk kifizetve – panaszkodott az idős ember, aki arról is beszélt, hogy az iskolaszövetkezetnél foglalkoztattak nagy része nem is diák volt.

– Ahol én dolgoztam, ott húsz emberből jó, ha egy-kettő volt diák, többen voltunk nyugdíjasok

– mesélte.

A férfi ezek után néhány napja kezdett egy nyugdíjas szövetkezetnél dolgozni, az egyik helyi lámpagyárban, de reméli, hogy egyszer megkapja azt a pénzt is, amivel Czeglédyék tartoznak neki – olvasható a hírportálon.

A teljes cikk elérhető a vaol.hu oldalon.

Hirdetés

Kiemelt

A szellemi háttér fontossága

Egy nép életképessége koroktól függetlenül jórészt a kor szellemi hátterétől függ. Ezt nevezhetjük népléleknek is. A régmúlt nemzeti felfogása jelentősen eltért a maitól.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!