2017. december 11., hétfő, Árpád napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/naprakesz-informaciok-az-oktatas-valtozasairol-2317918/

Naprakész információk az oktatás változásairól

A pedagógusok mellett a diákoknak is hasznos az új portál
Hiánypótlásként értékelte lapunknak a Tantrend.hu felelős szerkesztője az új oktatási portál alapítását, ugyanis vállalták, hogy az oktatást érintő temérdek hírről, információról pontosan és hitelesen tájékoztatják a pedagógusokat, a szülőket, de még a diákokat. Nagy-Király Vivien hozzátette: a rövidebb, hiteles és pontos tájékoztató cikkeken kívül, hosszabb elemzések is megtalálhatók az új oktatási honlapon, amely szórakoztató kvízjátékkal is csalogatja majd az érdeklődőket.

Tantrend.hu címmel új internetes oktatási portált indított az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete (EKE–OFI). A honlap célja, hogy hiteles és pontos tájékoztatást adjon a köznevelést és felsőoktatást érintő hírekről, kezdeményezésekről. Nagy-Király Vivien, aki az EKE–OFI kommunikációs vezetőjeként lett a Tantrend.hu felelős szerkesztője, lapunknak elmondta, hogy tavasz környékén fogalmazódott meg az ötlet az intézet vezetői körében egy oktatási hírportál indításáról. Elmondása szerint hiánypótlásról van szó, ugyanis vállalták, hogy az oktatást érintő temérdek hírről, információról pontosan és hitelesen tájékoztatják a pedagógusokat, a szülőket, de még a diákokat is. A honlap ugyanis bár elsősorban a pedagógusoknak szól, a szülők és a diákok is sok érdekes és hasznos elemző cikket, információt találnak rajta. Sőt még szórakoztató kvízjátékokkal is ellenőrizhetik tudásukat a látogatók.

– A cél, hogy az oktatás területén történő eseményekre gyorsan tudjunk reagálni – mondta Nagy-Király Vivien. Hangsúlyozta, hogy az újság célja olvasmányos és közérthető cikkek, tanulmányok közlése. A felelős szerkesztő ismertetése szerint a pedagógiai folyóiratok cikkeinek, oktatáskutatók publikációinak, ismeretterjesztő anyagoknak is jut majd hely a portálon, például az új Nemzeti alaptanterv fejleményeit is nyomon követi majd a Trantrend.hu.

Ismeretterjesztő anyagokat is elhelyeznek majd a Tantrend.hu oldalon

Fotó: MTI/Földi Imre

Ismeretterjesztő anyagokat is elhelyeznek majd a Tantrend.hu oldalon

Nagy-Király Vivien lapunknak arról is beszámolt, hogy a többi kiadványuk cikkeiből is szemléznek majd. Vagyis az Új Köznevelés, az Új Pedagógiai Szemle, a Könyv és Nevelés, a Mikkamakka egy-egy fontosabb írását is átveszik, illetve felhívják rá olvasóik figyelmét. Vállalásuk szerint napi három-öt új cikk felkerül az oldalra, ezzel azt szeretnék elérni, hogy érdemes legyen naponta böngészni a lapot, de az oktatás szempontjából kiemelkedő napokon több cikk is várható. Mindez nagyjából száz írást jelent havonta, de a felelős szerkesztő elmondása szerint már az indulásra is csaknem kétszáz cikket írtak meg és töltöttek fel a portálra, hogy legyen bőven olvasnivaló azoknak, akik meg akarják ismerni a Tantrend.hu-t.

– Tervezünk egy olyan menüpontot is, amelyben pedagógusok írásait közöljük majd, ebben tapasztalataikat oszthatják meg az olvasókkal szakmai kérdésekben, mesélhetnek osztálykirándulások, ünnepségek, évfordulók szervezéséről, módszertani kérdésekről egyaránt – magyarázta lapunknak Nagy-Király Vivien, aki kérdésünkre azt is elmondta, hogy nem okozott gondot a honlapalapítás, mert minden háttértudás és adottság megvolt ahhoz, hogy belső erőforrásból létre tudják hozni. Hozzátette, mindenképp azt szerették volna, hogy egy hasznos, értékeket közvetítő portál jöjjön létre, amelyre nemcsak azért lesz érdemes rákattintani, mert hitelesen közli az aktua­litásokat, hanem azért is, mert háttér-információkkal segíti a tájékozódást az oktatást érintő legfontosabb kérdésekben.

Kiemelt

Sorokra vágott újság

Kína partjaitól 200 kilométerre Tajvan igyekszik kitörni a rohamléptekben fejlődő rivális sárkány szorításából. Az ország apró mérete ellenére méltán szerepel a világ legjeinek szinte összes toplistáján.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!