2018. január 19., péntek, Sára, Marió napja
Napi terror
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/napi-terror/napi-terror-12-19-2598904/

Napi terror 12.19.

  • Őrizetbe vettek négy embert kedden Angliában terrorcselekmény elkövetésére tett előkészületek gyanújával.
  • Anis Amri, hogyan keletkezik egy terrorista címmel készült film Olaszországban a 2016. december 19-i berlini gázolásos merénylet tunéziai elkövetőjéről, aki Lampedusa szigetére érkezett Európába, és a milánói Sesto San Giovanniban rendőrségi tűzharcban vesztette életét.
  • Fel kell tárni az egy évvel ezelőtti berlini iszlamista terrormerénylettel kapcsolatos mulasztásokat, és tanulni kell a hibákból – mondta Frank-Walter Steinmeier német államfő a gázolásos támadás helyszínén az évforduló alkalmából tartott megemlékezésen.
  • Elfogták a vasárnapi hamburgi robbantás feltételezett elkövetőjét, egy 51 éves német férfit – közölte a németországi nagyváros rendőrsége.
  • Egy egyiptomi katonatiszt életét vesztette és ketten megsebesültek a Sínai-félsziget északi részében fekvő el-Aris határában lévő légi támaszponton, amelyet szélsőségesek ágyúztak – közölte Tamer ar-Rifáj, a hadsereg szóvivője a Facebook-oldalán.
  • A nemzetközi terrorszervezetek vezetői követőiket az „autonóm dzsihád” taktikájának alkalmazására ösztönzik – jelentette ki Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója a Független Államok Közössége (FÁK) biztonsági szervei és szakszolgálatai vezetőinek moszkvai tanácskozásán.

Fotó: MTI/EPA/HAYOUNG JEON

Nagyon komoly a rendőri jelenlét az egy évvel ezelőtti berlini terrortámadás helyszínén

 

Kiemelt

Izgalmak a Műcsarnokban

Az elmúlt négy évben kialakult gyakorlat szerint a Műcsarnok építészeti adottságaira idén is nagy figyelmet fordítottak.

Poszt-trauma

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!