2017. december 12., kedd, Gabriella napja
Napi terror
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/napi-terror/napi-terror-10-03-2297347/

Napi terror 10.03.

  • Őrizetbe vettek Párizsban öt embert, akik a gyanú szerint robbantásos merényletre készültek a francia főváros egyik elegáns negyedében – jelentette be kedden a francia belügyminiszter.
  • Három évvel ezelőttig Olaszországban élt és olasz felesége volt annak a férfinak, akit vasárnap a dél-franciaországi Marseille főpályaudvarán lelőttek, miután késsel megölt két fiatal nőt. A marseille-i terrortámadás tunéziai elkövetőjét két nappal a támadás előtt Lyonban rajtakapták egy bolti lopáson, amiért őrizetbe került, de később elengedték. Négy embert őrizetbe vett kedden a francia rendőrség.
  • A francia nemzetgyűlés kedden nagy többséggel jóváhagyta az új terrorelhárítási törvénytervezet, amely átülteti az általános jogba a rendkívüli állapot idején érvényes intézkedések egy részét.
  • Orosz légicsapások az elmúlt két nap alatt az Iszlám Állam több mint 300 fegyveresével végeztek az Eufrátesz keleti partján – közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.
  • A brit kormány szigorítási tervei szerint a jövőben súlyos bűncselekménynek minősülne az online felületeken megjelenő terrorista tartalmak puszta megtekintése is – mondta kedden a brit belügyminiszter.
  • Az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett annak a hétfői damaszkuszi öngyilkos robbantásos merényletnek az elkövetőjeként, amelyben legalább 17 ember életét vesztette.
  • Videót jelentetett meg kedden két, állítólag az Iszlám Állam (IÁ) fogságába került orosz katonáról a dzsihadista szervezet szócsöve, az Aamák hírügynökség. Moszkva cáfolta, hogy orosz katonák estek volna az IÁ fogságába.

Fotó: MTI

 

Kiemelt

Izrael fővárosa Jeruzsálem

Először tekintsünk a nemzetközi, liberális érdekekre, melyek már köszönőviszonyban sincsenek a klasszikus szabadelvű értékekkel, ahogyan azokat anno a magyar reformkor nagyjai is vallották.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!