2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/nagyobb-szerepet-kapnak-helyi-nemzetisegi-onkormanyzatok-az-iskolafenntartasban-2548684/

Nagyobb szerepet kapnak a helyi nemzetiségi önkormányzatok az iskolafenntartásban

MTI
A jövő évtől könnyebben lehetnek oktatási intézményfenntartók és üzemeltetők a helyi, települési nemzetiségi önkormányzatok – közölte a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára a Nemzetiségi Önkormányzatok XXIII. Interetnikus Találkozóján csütörtökön Sátoraljaújhelyen.

Latorcai Csaba hozzátette, ezzel a lehetőséggel eddig leginkább az országos nemzetiségi önkormányzatok tudtak élni, ugyanis ők rendelkeztek azokkal a feltételekkel, amelyek egy oktatási intézmény működtetéséhez szükségesek. A jövő évtől azonban a kormány biztosítja a helyi nemzetiségi önkormányzatok számára is a jogszabályi és finanszírozási kereteket, amelyek segítségével stabil intézményfenntartókká válhatnak.

Kiemelt

Boldogságügyi miniszter

Időről időre megjelennek boldogságindexek, amelyek a különböző országok közt állítanak fel rangsort, hogy hol boldogabbak, hol szomorúbbak az emberek. Mi ez utóbbiak közt szereplünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!