2017. július 28., péntek, Szabolcs napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/mozgolodnak-a-radikalisok-1697455/

Mozgolódnak a radikálisok

A politológus szerint egy új nemzeti párt a Jobbiktól vehet el szavazókat
A Jobbik jelenlegi vezetésével elégedetlen körök több új radikális szervezet létrehozásában gondolkodnak. Úgy tudjuk: a Betyár­sereg mozgalma Vecsésen bont zászlót. A Jobbik lapunknak úgy reagált: nem más pártokkal, hanem a kormányváltással foglalkoznak.

Vecsésen bont zászlót a Betyársereg új, nemzeti mozgalma – tudtuk meg. A rendezvény időpontját – július 8-át – a pozsonyi csata évfordulójához igyekeztek igazítani. Lapunk beszámolt róla, hogy a februárban politikai szárnyát is létrehozó Betyársereg nyáron továbblép, és július 8-án elindul a szervezeten belül egy mozgalom is, amely értesüléseink szerint tovább is formálódhat. Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője az ATV.hu-nak egyelőre mozgalmi formáról beszélt, ami iránt már most óriási az érdeklődés, és komoly erkölcsi támogatással bír.

Nem a Betyársereg az egyetlen szervezet, ahol a radikálisok mozgolódnak. A Jobbik nyírturai alapszervezetének korábbi elnöke is arról beszélt: egyesületbe kívánják tömöríteni a kirúgott vagy csalódott, ezért a pártból kivált régi jobbikosokat. Gulyás Géza elmondta: első rendezvényüket ők is a nyárra tervezik, ekkor megnevezik vezetőiket és nyilvánosságra hozzák programjukat. Olyan patrióta mozgalmat hoznának létre, amely ellensúlyt képezne a Jobbik balra tolódásával szemben a nemzeti oldalon.

Korábban Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere is arról számolt be lapunknak: a hiteles tradicionális, keresztény-konzervatív, nemzeti radikális értékrend határozott képviselete megszűnt a magyar közéletben, ezért el kell gondolkodni, hogy ennek megtestesítésére létrehozzanak egy társadalmi szervezetet vagy akár pártot. Egy új radikális jobboldali párt megjelenése Boros Bánk Levente szerint a Jobbiktól vehet el szavazókat.

Forrás: Éberling András

A Betyársereg szerveződése Vecsésen bont zászlót pár héten belül

A Médianéző Kft. vezetője a köztévében úgy fogalmazott: a Jobbik néppártosodása nem jelenthetett mást, mint hogy a párt elkezd balra tolódni. Lehetett látni, hogy van egy elégedetlen réteg a Jobbikban és körülötte, amely már nem tud közösséget vállalni a párt új politikájával és Vona Gábor pártelnökkel.

– Vona Gábor a május 1-jei beszédében a „cigánykérdésről” beszélt, próbált „visszakacsingatni” a radikálisabb szavazók felé. De ha ebből a rétegből új párt alakul és elindul az országgyűlési választásokon, az a Jobbiktól eltávolodóknak jelenthet alternatívát, miközben Vona Gábor a néppártosodási politikával nem tudta bővíteni a Jobbik szavazótáborát – mondta az elemző.

– A Jobbik nem más pártokkal, hanem a kormányváltással foglalkozik, azzal, hogy hogyan lehet újra élhető, igaz­ságos, biztonságos és szabad Magyarországot teremteni – reagált a párt lapunk azon kérdésére, hogy mit szólnak az alakuló radikális mozgalmakhoz, pártokhoz. A Jobbik mindazonáltal sok sikert kíván nekik.

Az Echo TV-ben hazugozott Z. Kárpát

Éles szópárbaj alakult ki Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő és a műsorvezető között az Echo TV Heti Mérleg című, tegnapi műsorában. Császár Attila megkérdezte: két és fél éve még radikális párt volt-e a Jobbik, mire a párt alelnöke azt válaszolta, ez megfoghatatlan dolog. Arra, hogy a Jobbik a tavaly őszi kvótanépszavazás ügyében „szélkakas-politikát” képviselt, a képviselő többször hazugnak nevezte a műsorvezetőt. (K. A.)

 

Kiemelt

Politikacsinálás kerülő utakon

Egy sor szervezet és csoportosulás a tényleges civil szervezetek mögé húzódva tisztán pártpolitikai aktivitást fejt ki, pártpolitikai célok megvalósítására tör.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!