2017. október 19., csütörtök, Nándor napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/momentum-ismet-egy-balliberalis-vezeto-2063788/

Momentum: Ismét egy balliberális vezető

Szauer Tamás a párt költségvetésének tervezéséért felel
Szauer Péter, a HVG Kiadó tulajdonos vezérigazgatójának a fia, Szauer Tamás a Momentum Mozgalom pénzügyi igazgatója – értesült a Magyar Idők.

Újabb, a balliberális elit egyik meghatározó alakjának gyerekéről derül ki, hogy a budapesti olimpiát megfúró Momentumban tölt be vezető pozíciót. A párttá vált mozgalom egyik igazgatója ­Szauer Tamás, a HVG Kiadó tulajdonos vezérigazgatójának, Szauer Péternek a fia. A Magyar Idők megkeresésére a Momentumnál közölték, hogy ­Szauer Tamás pénzügyi igazgatóként dolgozik, és a párt költségvetésének tervezéséért felel.

Ismert, a magát sem jobb-, sem baloldalinak beállító Momentum számos vezetőjéről derült ki, hogy balliberális és igencsak befolyásos családi háttérrel rendelkezik. Ilyen például Donáth Anna szociológus, Donáth László evangélikus lelkész, volt MSZP-s politikus lánya, a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület munkatársa, Mécs János jogász-politológus, Mécs Imre volt SZDSZ-es és MSZP-s politikus fia vagy Radnóti András, aki a Soros Alapítvány könyvpályázati zsűrijének egykori elnöke, volt SZDSZ-es politikus, Radnóti Sándor fia.

A legtöbb momentumos vezetőre jellemző, hogy külföldön tanul elit iskolában, és korához képest komoly kar­riert futott be különböző nemzetközi cégeknél. Nem kivétel ezalól Szauer Tamás sem, aki, miután befejezte pénzügyi-közgazdaságtani tanulmányait a londoni Cass Business Schoolban, az ­Imperial College London egyetemen szerzett mesterdiplomát menedzsment szakon. Olyan multinacionális cégeknél dolgozott tanácsadóként, mint a Bloomberg, a Deloitte és a Santander.

Fotó: Teknős Miklós

Elit egyetemen végzetteket vesz maga mellé Fekete-Győr

Az idősebb Szauer azontúl, hogy a balliberális HVG Kiadó igazgatója, közismerten jó kapcsolatot ápolt Bajnai Gordonnal, akinek miniszterelnöksége idején megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend tisztikeresztjét. Az már korábban kiderült, hogy a Bajnai Gordon-féle Haza és Haladás Alapítvány egyik alapítója, az MSZP-választmány egykori választmányi alelnöke, Haris Éva tanácsokkal és anyagilag is támogatta a Momentumot.

Szauer Péter a Médiapiac című lapnak márciusban adott interjújában hevesen támadta a kormány médiapolitikáját, mondván, az emberek minél többször hallják és olvassák, hogy kell az olimpia, vagy azt, hogy Soros a fő ellenség, vagy hogy a Tescóban nálunk silányabb az áru, mint Nyugaton, annál inkább elhiszik. – Ebbe az agymosó világba robbant bele a Momentum Mozgalom, néhány tucat ember alig harminc nap alatt képes volt 266 ezer aláírást összegyűjteni. Ez jó példa arra, hogy értelmes célokra a média segítségével tömegek mozgósíthatók – fogalmazott Szauer Péter.

Hirdetés

Kiemelt

Komoly ellenzéki tömb alakul Porosenko ellen

A Mihail Szaakasvili nevével fémjelzett keddi tiltakozó megmozduláson közel ötezren voltak. Felhívásához csatlakozott két parlamenti párt is.

Poszt-trauma

Megfenyegették a baloldali kis pártokat

Teddynek tele van a hócipője és van egy tuti tippje.

Propagandaméter

TASZ képlete objektív és világos.

Karácsonyi szemfényvesztés

Itt a baloldal, hol a baloldal?

Kunhalmi és a bolsevik tempó

Régi/új koktél Soros boszorkánykonyhájából.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!