2016. augusztus 25., csütörtök, Lajos, Patrícia napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/molnar-gyula-is-indulhat-az-mszp-elnoki-posztjaert-463012/

Molnár Gyula is indulhat az MSZP elnöki posztjáért

Szanyi Tibor mellett Molnár Gyula is ringbe szállhat az MSZP elnökségi posztjáért – értesült a Magyar Idők. Információnk szerint többen azt is elképzelhetőnek tartják, hogy Molnár csak azért lép színre, mert majd úgyis visszalép a jelenlegi pártelnök, Tóbiás József javára.

Az MSZP elnöke már többször elmondta lapunknak, hogy ő négy évre vállalta a párt vezetését, ezért újra elindul a pozícióért. Mesterházy Attila volt pártelnök viszont kijelentette: kizárt, hogy elinduljon a megméretésen. A jelöltek között emlegették még Harangozó Tamást, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szocialista alelnökét, valamint a pécsi Tóth Bertalan MSZP-s országgyűlési képviselőt is. Nem mindenki számított Szanyi Tibor indulására, mert jelenleg az EP-képviselőnek sok a munkája Brüsszelben, több bizottság tagja, valamint a 751 európai parlamenti képviselő közül a 23. helyen áll a felszólalások mennyiségét tekintve.

Lendvai Ildikó nem lepődött meg a döntésen. – Ez várható volt, hiszen ő már korábban is elindult elnökjelöltnek. Annak, hogy több aspiráns van, megvannak a maga előnyei, mert programokat tudunk versenyeztetni – nyilatkozta lapunknak az MSZP korábbi elnöke. A politikus szerint egy tisztújítás nem könnyű dolog egy párt életében, de esély is arra, hogy a pártra politikai reflektorfény irányul. –Ezt ki lehet jól is használni, és rosszul is – fűzte hozzá a politikus.

Összejátszana Tóbiással a volt szocialista polgármester?

Kovács László egykori pártelnök, korábbi uniós biztos azt közölte lapunkkal: az MSZP-nek nagy felelőssége lesz abban, hogy az országban ne csak kormányt, hanem rendszert is lehessen választani. A politikus kifejtette: a nemzeti együttműködés rendszere helyett a demokratikus jogállamot, az „illiberális álmok” csodálata helyett az euroatlanti közösségbe újra szervesen illeszkedő Magyar Köztársaságot kell célnak tekinteni. Mint fogalmazott: a tisztújító kongresszuson olyan elnököt és elnökséget kell választani, amely ezt a feladatot képes megoldani. – A legnagyobb természetesen az elnök felelőssége lesz – tette hozzá.

Kijelentette: olyan jelöltet tud jó szívvel támogatni, akinek a politikai pálya nem karrier, hanem az ország és az itt élők minél nagyobb többségének szolgálata, aki a hatalmat nem korlátlan lehetőségnek, hanem határtalan felelősségnek tekinti. Aki nem háttéralkukban alakítja ki az elnökség összetételét, hanem a legalkalmasabb, az eddigi politikai és szakmai teljesítményével már bizonyított személyek megválasztását fogja segíteni.

– Jön hét végén a választmányi ülés, ott Szanyi Tibor nyilván mond egy gyújtó hangú beszédet, majd kiderül, hogy ki támogatja, és ki nem. A jelöltállítás még most kezdődik, várjuk ki a végét – közölte lapunkkal név nélkül egy szocialista politikus. Lukács Zoltán alelnök ugyanakkor az elnökválasztást firtató kérdésünkre válaszolva csak annyit mondott: van véleménye a jelöltekről, de ezt a párton belül beszélik meg, nemcsak a szombati választmányi ülésen, hanem más fórumokon is lesz erre lehetőségük.

Gúr Nándor országgyűlési képviselő szerint mindenkinek lehetősége, joga van arra, hogy a választáson elinduljon, megméresse magát. – Aludjon mindenki nyugodtan a szombati választmányi üléssel kapcsolatban – tette hozzá. – Egy demokratikus pártban többen indulhatnak az elnökségért, Szanyi Tibort ismeri a baloldali közösség, ismeri a párt, el fogják dönteni a tagok, hogy kire adják le a szavazatukat a végén – mondta lapunknak Kunhalmi Ágnes. A párt budapesti elnöke arra nem válaszolt, hogy ismét indul-e jelenlegi pozíciójáért az MSZP június 25-i tisztújító kongresszusán.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Kiemelt

Története során először főtáblás a Rosztov a BL-ben

A szerda esti selejtező-visszavágók végeztével véglegessé vált a labdarúgó Bajnokok-ligája 2016-17-es kiírása csoportkörének mezőnye.

Poszt-trauma

Tombol a kettős mérce: már a fehér is fekete

A liberálisok megmutatták, hogyan kell fából vaskarikát csinálni.

Bayer feltámasztotta az SZDSZ-t

De nyugi, csak egy pillanatra!

Mire tanít bennünket a 444.hu?

Erkölcs, etika, emberség.

Liberális recept: késhegynyi aljasság, csipetnyi kettős mérce

A meztelen Trump nem verte ki a biztosítékot, a bikinis Hillary miatt viszont volt nyafogás rendesen.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!