2017. december 11., hétfő, Árpád napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/mkpk-titkar-lelki-jelentosege-van-tervezett-lovari-nyelvu-misekonyvnek-2546803/

MKPK-titkár: lelki jelentősége van a tervezett lovári nyelvű misekönyvnek

MTI
Lelki igényt elégít ki tervezett lovári nyelvű misekönyv, amelynek elkészítésére munkacsoportot alakított a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) – mondta az MKPK titkára a testület téli rendes ülése után tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten.

Mohos Gábor hozzátette: a misekönyv az emberi méltóság tiszteletben tartásáról is szól, hiszen minden ember és minden népcsoport alapvető igénye, hogy az anyanyelvén imádkozhasson. Az egyház igyekszik kielégíteni ezt az igényt, függetlenül attól, hogy hány embert érint.

A magyarországi cigányság hozzávetőleg 15 százaléka beszéli a lovári nyelvet, és vannak olyan papok is, akik tudnak majd misézni ezen a nyelven. Ugyanakkor a gyakorlati, statisztikailag igazolható igényeken jóval túlmutató, sokkal mélyebb, lelki jelentősége van a lovári nyelvű misézésnek – hangsúlyozta.

Kiemelt

Havast védi Vonáék lapja

Baukó Éva és Molnár Anikó után Gesztesi Károly is megszólalt Havas Henrik ügyében, a színész szerint a televíziós rendszeresen zaklatta Liptai Claudiát, amikor közösen vezettek műsort.

Poszt-trauma

Magyar szívvel: Big Mac-index

A Big Mac reklámarca lesz Vona Gábor?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!