2017. december 17., vasárnap, Lázár, Olimpia napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/megkoszonte-magyar-kormany-tamogatasat-szir-ortodox-patriarka-2332471/

Megköszönte a magyar kormány támogatását a szír ortodox pátriárka

hirado.hu
Szíriában az elmúlt hét évben nagyon sok ember szenvedett, sokakat megöltek, és sok embert arra kényszerítettek, vagy arra kényszerült, hogy elhagyja otthonát és menedékjogot kért más országokban – fogalmazott Ignatius Youssef III Younan szír katolikus pátriárka az M1 Ma reggel című műsorában.

Ignatus Aphrem szír ortodox pátriárka elmondta, hogy a keresztények kétszeresen is célkeresztben vannak, szélsőséges iszlamista csoportok üldözik őket, és nem állnak az ún. ellenzék, és más terrorcsoportok oldalára, amelyek muszlimokat, keresztényeket egyaránt gyilkolnak – fogalmazott az egyházi vezető a hirado.hu beszámolója szerint.

A műsorban arról beszélt, hogy szerdán három öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, hárman életüket vesztették, és ez napi gyakorlat Szíriában.

„Szenvedünk a migrációtól, hiszen a keresztények elhagyják szülőföldjüket, ám Magyarországnak köszönhetően képesek vagyunk olyan programokat vezetni, amelyek révén ott tudnak az emberek maradni” – hangsúlyozta a pátriárka. Elmondta: két érseket elraboltak, immár 4 éve nem tudják, hol vannak, és bizonyos papokat is megöltek, sok templomot és kolostort megsemmisítettek a terroristák.

Fotó: MTI

Ignatius Youssef III Younan szerint a fundamentalizmus emelkedő tendenciát mutat, és a terroristák képesek arra, hogy egy agymosás eredményeként megpróbálják saját értelmezésüket másokra erőltetni, és így nagyon sok kárt okoztak a társadalomnak, ahogy egyébként a nemzetközi közösség bizonyos tagjai is, és elősegítették az erőszakot, fegyvert szállítottak és pénzeltek csoportokat, hogy a terroristák továbbra is ölhessenek, rombolhassanak.

A pátriárkák köszönetüket fejezték ki a magyar népnek és a kormánynak azért a megértésért és együttérzésért, amelyet a keresztény közösségek irányába viseltetnek.

Konferencia a keresztényüldözésről

Nemzetközi Konferencia a Keresztényüldözésről – Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra címmel rendeztek konferenciát Budapesten. Köszöntő beszédében Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarország álláspontja, hogy nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol arra szükség van. Közölte: Magyarország segíti az üldözött keresztények hazatérését. Orbán Viktor hangsúlyozta: a világnak meg kell ismernie azokat a bűnöket, amelyeket az elmúlt években a keresztények ellen követtek el, és meg kell értenie, hogy napjaink keresztényüldözései globális folyamatokat jeleznek előre.

Kétmillió euró magyar támogatás a szíriai keresztényeknek

Tavasszal a kormány arról döntött, hogy egymillió euróval támogatja a magyar kormány a szír ortodox egyházat, és ugyanennyivel a szír katolikus egyházat. A döntést Orbán Viktor és a szír ortodox pátriárka II. Efrém Ignác találkozója után jelentették be.

 

 

Kiemelt

Éhes sportolók

Megoldhatná-e a magyar futball problémáit a víváshoz vagy a vízilabdához hasonló továbbtanulási arány? Egyetemet végzett élsportolók válaszoltak kérdéseinkre.

Poszt-trauma

Erős pofonba szaladtak bele a ballibek

Indul a bakterház.

Budaörs Welcoming Refugees and Migrants?

Luca-napi félhomály az ország leggazdagabb településén.

Ági néni, Ildi néni! Etye, petye, lepetye

Huncutkodás a Lukács-tanítványtól.

Nem fogják elhinni, ki veheti át Havas Henrik műsorát

Hajrá MSZP?!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!