2017. május 29., hétfő, Magdolna napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/megerkezett-lazar-feljelentese-legfobb-ugyeszsegre-1702777/

Megérkezett Lázár feljelentése a Legfőbb Ügyészségre

A Fidesz szerint Gyurcsányéknak tisztázniuk kell magukat a Welt-ügyben
Megérkezett a Legfőbb Ügyészségre a Miniszterelnökséget vezető Lázár János feljelentése a Welt 2000 Kft.-vel 2003 és 2009 között, azaz a balliberális kormányok idején közbeszerzési eljárás nélkül megkötött szerződések ügyében. Heil Péter, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egykori igazgatója szerint nem történt korrupció.

Megérkezett a Legfőbb Ügyészségre hétfő reggel az a feljelentés, amelyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a balliberális kormányok hivatali idején a Welt 2000 Kft.-vel kötött szerződések ügyében tett – értesült a Magyar Idők. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője a Magyar Idők érdeklődésére közölte: átvették a feljelentést, amelyet az illetékességgel és hatáskörrel rendelkező főügyészségnek továbbítanak.

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferencnek és Dobrev Klárának tisztáznia kell a felelősségét azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság 18 milliárd forint visszafizetésére kötelezte Magyarországot a korábbi uniós fejlesztési ciklus ellenőrzése során feltárt szabálytalanságok miatt – mondta Budai Gyula.

A képviselő felidézte: 2002-ben Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára kezében összpontosultak az uniós támogatások, hiszen ő volt a Miniszterelnöki Hivatal EU-támogatások Hivatalának elnökhelyettese. Az irányítása alatt álló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az unióból érkező összesen 12 ezer milliárd forintot kezelő informatikai rendszert a Welt 2000 Kft. kezébe adta – fejtette ki, majd hozzátette: a „családi biznisznek” része volt még Heil Péter, aki most a Gyurcsány–Dobrev érdekeltségi körbe tartozó Altusnál dolgozik, korábban pedig ő volt az NFÜ vezetője, ő kötötte meg a szerződéseket a Welt 2000 Kft.-vel.

Forrás: MTI

A volt kormányfő felesége, Dobrev Klára elnökhelyettes volt az EU-támogatások Hivatalánál

Az ügy az Országgyűlésben is téma volt. A Fidesz frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában elmondta: a szocialista frakciónak tudnia kellett az ügyről, mert 2003 és 2009 között „számtalan figyelmeztetés érkezett az uniótól és az ellenzéktől”, hogy ez a közbeszerzés teljes mértékben szabálytalan. Kósa Lajos hangsúlyozta: a Welt 2000 Kft. tulajdonosa szocialista önkormányzati képviselő volt a fővárosban, vezetői pedig ezer szállal kötődnek az MSZP-hez. Megjegyezte, hogy amikor versenyeztetés nélkül, egyedi döntéssel ilyen feladattal bíznak meg egy céget, az semmi mással nem magyarázható, mint „arcpirító korrupcióval”. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára válaszában azt mondta: a Magyarországot Brüsszelből sújtó büntetések szinte mindegyike 2010 előtti korrupciós ügyekhez köthető.

A jobboldali média ellen meghirdetett bojkottra hivatkozva egyetlen MSZP-s politikus sem nyilatkozott lapunknak, Heil Péter pedig az internetes közösségi oldalán reagált a hírre. Szerinte „a közbeszerzések az érintettek – magunk és kollégáink –, legjobb lelkiismerete szerint az adófizetők érdekében zajlottak.”

Jelezte továbbá, hogy beperel mindenkit, aki korrupciós ügyről beszél, mert pusztán eljárási hiba történt.

Hirdetés

Kiemelt

Századvég: Orbánt több mint kétszer annyian választanák mint Botkát

Az, hogy Botka László ellenzi a magyar határon megépült kerítést, a válaszadók többségénél népszerűtlenné teszi a szocialisták jelöltjét.

Poszt-trauma

Egyre bővül a putyinisták listája

Mindenki, aki találkozik az orosz elnökkel, vagy csak Orbán?

Botka nem ismeri Magyarország államformáját!

Óvodásokhoz szólt Botka beszéde.

A kép, amitől a nemzeti oldalnak elállt a lélegzete

Titokzatos öltönyös alak tűnt fel a First Ladyk csoportképén.

Újabb szintet lépett a liberális idiotizmus

Teljesen természetes az iszlamista terror.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!