2017. november 21., kedd, Olivér napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/meg-vizsgaljak-sneider-tamas-fiainak-ugyet-2450239/

Még vizsgálják Sneider Tamás fiainak ügyét

Továbbra is nyomoznak az Ország­gyűlés jobbikos alelnöke, Sneider Tamás fiai ügyében – tudta meg a Magyar Idők. A két fiú az alapos gyanú szerint cigányokat bántalmazott egy Heves megyei településen. – Az ügyben a nyomozás legutóbb meghosszabbított határideje december 1. napján jár le. Az ügyészség az eljárásnak ebben a szakaszában – a még folyamatban lévő nyomozás érdekeire tekintettel – nem ad további, részletesebb tájékoztatást a sajtó számára – válaszolta kérdésünkre Konkoly Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője.

A politikus fiai és társai elleni nyomozásra a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölték ki, és a nógrádi rendőrök idén február elején vádemelési javaslattal be is fejezték vizsgálatukat. Ekkor tudhatta meg a közvélemény, hogy a büntetőeljárás azért indult meg, mert a Jobbik alelnökének két fia, S. Márk és S. Erik heves megyei cigány családok ellen léptek fel erőszakosan.

A rendőrség álláspontja az volt, hogy mindketten megalapozottan gyanúsíthatók közösség tagja ellen elkövetett csoportos erőszakkal. Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség február 27-én kelt határozatával, a rendelkezésre álló bizonyítékok mérlegelését követően, bizonyítottság hiányában megszüntette az eljárást, amit a TASZ panasza nyomán a Heves Megyei Főügyészség újraindíttatott.

Sneider Tamás egyébként egyike volt az egri szkinhedek vezetőinek Roy néven, és ilyen minőségében 1992-ben garázdaság miatt felfüggesztett börtönt kapott, miután megvert egy cigány embert. Az akkori ítélet szerint a férfit társaival együtt üldözte, leütötte, majd a földre került férfit többen is ütötték.

Hirdetés

Kiemelt

Tovább szépül a Budakeszi Vadaspark

A tervek szerint bővítik a Budakeszi Vadaspark területét, ahol a látogatók megnyerése érdekében folyamatosan fejlesztenek.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!