2017. július 20., csütörtök, Illés napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/majus-vegen-nemzetkozi-rendezvenysorozat-lesz-budapesten-csaladi-ertekekrol-1684819/

Május végén nemzetközi rendezvénysorozat lesz Budapesten a családi értékekről

MTI
A családi értékek mellett kiálló négynapos nemzetközi rendezvénysorozatot, a Családok Budapesti Világtalálkozóját rendezik meg május végén Budapesten – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy szerdai háttérbeszélgetésen.

A május 25-28. közötti rendezvénysorozat, a Családok Budapesti Világtalálkozója keretében sor kerül a második alkalommal megrendezett Budapesti Demográfiai Fórumra, a Családok XI. Világtalálkozójára, valamint a II. Európai Életvédő Fórum és Családfesztiválra, a „One Of Us” mozgalom rendezvényére – közölte a miniszter.

A rendezvénysorozatot Orbán Viktor miniszterelnök nyitja meg, ide érkezik Jaime Mayor Oreja volt spanyol belügyminiszter, a lengyel és a horvát családügyért is felelős miniszter, lesznek tudományos szekciók, előadást tart például Philip Zimbardo világhírű amerikai pszichológus, kerekasztal-beszélgetéseken vesznek részt az egyházak és a civil szervezetek képviselői, és lesz számos kifejezetten fiataloknak szóló program is.

Balog Zoltán hangsúlyozta: a rendezvényekkel tízezreket szeretnénk megmozgatni és néhány napra a családok fővárosává tenni Budapestet.

Emlékeztetett arra, hogy amikor 2014-ben megalakult a harmadik Orbán-kormány, a miniszterelnök a feladatok megszabásakor az Emberi Erőforrások Minisztériumának címezve annyit mondott: szülessen minél több gyermek Magyarországon!

A miniszter kifejtette: 2010 után, amint sikerült stabilizálni a gazdaságot, az ellátórendszereket, kiemelt céllá vált a családbarát kormányzás, szemlélet; 2014 óta pedig először Magyarországon nem kizárólag a szociálpolitika része a család- és ifjúságpolitika, hanem önálló államtitkárságként működik. A kormányzati programokban fontos szempont továbbá a demográfiai egyensúly, 2017-ben pedig már a GDP 4,7 százalékát fordítja a családok támogatására a kormány, amivel élenjáró Európában – tette hozzá Balog Zoltán.

A rendezvénysorozat zárásaként május 28-án, vasárnap, a gyereknapon a belvárosban tartott utcai programokkal hívják fel a figyelmet a családi értékek védelmére – mondta a miniszter.

Novák Katalin, a tárca család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a háttérbeszélgetésen elmondta: a nemzetközi közbeszédben egyre ritkábban jelennek meg a családi értékek, a rendezvény egyik célja, hogy változtassanak ezen és bemutatassák a jó magyar példákat.

Ezen túlmenően a szervezők szeretnék bemutatni azt is, hogy milyen élő, gazdag civil élet zajlik a családok körül, a családok részvételével, mekkora tömegek állnak emögött, illetve az állami és a civil szféra miként tud összefogni.

„Ez egy pozitív rendezvény. Nem ideológiákért harcolunk, hanem értékeket képviselünk” – fogalmazott az államtitkár, aki elmondta azt is: nagy gondot fordítanak arra, hogy a fiatalokat megszólítsák.

 

Kiemelt

A kapitány kijelölte a férfi kajaknégyeseket a vb-re

500 méteren az Európa-bajnokságon aranyérmes egység, míg 1000 méteren a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Ceiner Benjámin, Pauman Dániel alkotta csapathajó indul.

Poszt-trauma

TGM porig alázta a Momentumot

A ballib megmondóember lerajzolta őket, majd összetépte.

Dobtak egy hátast

És hol vannak még Hosszú Katinkáék?!

A térkép, ami minden szónál többet mond a migránsmentőkről

Georg Spöttle tette közzé.

Csisztu Zsuzsa keményen odacsapott a ballib károgóknak

Nála is betelt a pohár.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!