2017. május 23., kedd, Dezső napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/majus-20-ig-az-emberek-megerosithetik-kormany-allaspontjat-1607815/

Erősíti a kormány tárgyalási pozícióját, ha kiállnak mellette az állampolgárok

MTI
A nemzeti konzultáció során május 20-ig az emberek megerősíthetik a kormány illegális bevándorlásról kialakított álláspontját – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatóján.
  • Erősíti a kormány pozícióját Brüsszelben, ha az állampolgárok véleménynyilvánítással támasztják alá azt
  • A schengeni határ védelme nem osztozik korlátlan támogatásban
  • Folyamatosan kapcsolatban állnak az Európai Bizottsággal

Völner Pál azt közölte: a kormány a nemzeti konzultációt azért kezdeményezte, hogy a lakosság a migrációs kérdésben is véleményt tudjon nyilvánítani. Pozíciónkat nagyon erősíti, ha május 20-ig a véleménynyilvánítással támasztják alá a kormány álláspontját – jelentette ki, hozzátéve: így azt a jövőben is következetesen tudják majd képviselni.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a nyár folyamán Brüsszel szeretné elérni az „állandó letelepítési” kvóta érvényesítését. „

Ebben a Soros György által támogatott magyarországi – úgynevezett – civil szervezetek is támogatják őket – fogalmazott.

Völner Pál kiemelte, a nemzeti konzultáció lehetőséget nyújt arra, hogy a kérdésben a kormány álláspontját támogatni tudják az állampolgárok, vagy ellentétesen nyilvánítsanak véleményt.

Emlékeztetett, 2015 óta Magyarország „erős migrációs nyomás” alatt áll, és ez ellen a kormány, valamint az Országgyűlés mind a műszaki, mind a jogi határzárat kiépítette. Ugyanakkor az is látszik, hogy a schengeni határ védelme Brüsszelből és a „migránsbarát szervezetek” részéről nem osztozik korlátlan támogatásban – mondta Völner Pál.

Megjegyezte azt is, hogy a civil törvény módosítását azon külföldről támogatott szervezetek ellenezték, amelyek a migránskérdésben legélesebben szemben állnak a kormánnyal.

Arra a kérdésekre válaszolva, hogy a kormány szerint kinek van anyagi érdekeltsége a migrációban, elmondta: az embercsempészek mellett úgy látszik, hogy a jogvédőknek is „nagyon jövedelmező tevékenység”. A migránskérdéssel kapcsolatos tevékenységeik támogatására külföldről évente több száz millió forintban részesülnek. Továbbá egy másik vonulata a dolognak, hogy a szervezetek megítélt kártérítések vagy eljárási díjak „bezsebelésével” is érdekeltek a folyamatnak a fenntartásában – fejtette ki Völner Pál.

Ugyancsak kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy 2015 óta, mióta a határzár kérdésében jogszabályok születnek folyamatosan kapcsolatban állnak az Európai Bizottsággal. Különböző fázisú „megvitatásai” vannak a kérdéseknek, egyik esetben sem jutottak el a kötelezettségszegési eljárásig, általában sikerül ezeket hamarabb lezárni – mutatott rá Völner Pál, aki bízik abban, hogy a mostani módosítások is kiállják ezt a fajta próbát.

az alkotmánybírósági próbát is kiállja a szabályozás hiszen

Megjegyezte azt is, a bizottság felvetései, amelyek sokszor külső megkeresésekből érkeznek, önmagukban még nem jelentik azt, hogy az európai uniós joggal összeegyeztethetetlennek tekintik a magyar szabályozást, csak tisztázni akarják a kérdéseket.

Arra az újságírói felvetésre vonatkozóan, hogy az Alkotmánybíróság befogadta az LMP CEU-val kapcsolatos beadványát, és ez a Jobbikon is múlt, azt mondta: ha politikailag kellene ezt értékelnie, akkor csodálkozik azon, hogy a Jobbik csatlakozott „a Soros által támogatott politikai formációk sorába”.

Közölte, bíznak abban, hogy az alkotmánybírósági próbát is kiállja a szabályozás hiszen – mint mondta – nem arról van szó, hogy bárkinek a működését akadályoznánk, hanem a különböző privilégiumok visszavételéről .

Hirdetés

Kiemelt

Az atombomba, amely valójában bumeráng

Az egyesített baloldalnak annyira kevés sikerélménye volt az áhított megregulázásunkkal kapcsolatban, hogy kiéheztek egy Magyarországot elítélő határozatra.

Poszt-trauma

Alföldi Róbert ismét coming outolt

Új taggal bővült a Soros-sereg.

Vona Gábor esete a nagy mellénnyel

A Jobbik „cukisodása” tanagyag lesz.

Háborús bűnöshöz hasonlítják Orbánt

Mérgezik a Délvidéket.

Mutatjuk a címlapot, ami felrobbantotta a világhálót

Humor a pöcegödörből.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!