2018. január 18., csütörtök, Piroska napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/magyarorszag-erosebb-es-biztonsagosabb-lett-2615386/

Magyarország erősebb és biztonságosabb lett

Magyarország ma igazoltan a világ egyik legbiztonságosabb országa – jelentette ki Puskás Imre, a Fidesz szóvivője a Breuerpress­nek adott interjújában.

A politikus kiemelte: az élet, a testi épség védelme mellett a kormány lépései az anyagi biztonság megerősödéséhez is elvezettek. Aki dolgozni akar, az munkát is talál hazánkban. – Látjuk, hogy a rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian, mint most, csak 2010-hez képest 736 ezerrel több ember dolgozik, de nézhetjük azt is, hogy a tényleges reáljövedelmek a múlt évhez képest is több mint 10 százalékkal nőttek – hangzott el a Heti TV Pirkadat Extra című műsorában.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Puskás Imre (képünkön) szerint kétségtelen, hogy vannak még nélkülöző családok, a kormány azonban senkit sem hagy az út szélén, és kiemelten gondoskodik a gyermekekről. Mint mondta, ha egy család jelzi, hogy a szünidőben is szüksége van arra, hogy a gyerek étkezést kapjon, akkor ezt minden településen megoldják. Kérdésre a pártszóvivő elmondta: lassul a magyarok kiáramlása az országból, ami azt mutatja, hogy az ország jó irányba halad, az emberek, a fiatalok bizakodók a jövőt illetően. Mindeközben az egymilliomodik külhoni magyar is letette az állampolgársági esküt.

A Magyarország és az unió viszonyát érintő kérdésre Puskás Imre kifejtette: a kormány álláspontjának egyre több a támogatója, és európaiak milliói szeretnének olyan országban élni, amely megőrzi a hagyományait, a kultúráját, a nemzeti identitását. E szempontból fontosnak nevezte, hogy az új osztrák kormány és annak vezetője másképpen áll általános politikai kérdésekhez, a migrációhoz és a visegrádi országokhoz is, mint az elődje, ennek hatására pedig valószínű, hogy erős közeledés lesz a V4-ek és Ausztria között.

Ez rendkívül fontos, hiszen ha egyre többen osztják Magyarország és a V4-ek álláspontját, akkor egyre nehezebb lesz olyan döntéseket hozni Brüsszelben, amelyek szembemennek a magyar kormány álláspontjával. Végül arra a kérdésre, hogy mik a tervei a 2018-as választás után, azt felelte: „Bízom abban, hogy feladatot kapok, olyat, ami megfelel a képességeimnek, és kihívást is okoz.”

Kiemelt

Okos, hűséges és egyéni

A robotok tervezése során inkább az állatok viselkedését kell alapul venni – javasolják az Eötvös Loránd Tudományegyetem Etológia Tanszék munkatársai.

Poszt-trauma

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!