2016. június 28., kedd, Levente, Irén napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/magyarorszag-az-eu-hoz-fordul-az-olcsobb-internet-erdekeben-435409/

Magyarország a V4-ekkel az EU-hoz fordulhat az olcsóbb internet érdekében

A kormány a visegrádi négyekkel az Európai Unióhoz fordulhat az internet áfájának csökkentése érdekében – nyilatkozta lapunknak Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos.

Emlékeztetett: a kabinet 2017. január 1-jétől 27-ről 18 százalékra mérsékli az internet adóját. Ugyanakkor jelenleg az uniós szabályozás értelmében az internetszolgáltatást minden esetben a legmagasabb mértékű áfa kell, hogy terhelje. Deutsch Tamás elmondta: az áfacsökkentést kétféleképpen érhetjük el. Az egyik megoldás, hogy Magyarország kivételt kér a kedvezményes, 18 százalékos áfakulcs bevezetése érdekében. A másik út pedig, hogy az európai digitális felzárkózás felgyorsítása céljából a kormány a V4-ekkel közösen kezdeményezi az általános forgalmi adózásra vonatkozó uniós irányelv módosítását.

A Digitális Jólét Program részleteiről lapunk szombati számában olvashatnak bővebben.

Hirdetés

Kiemelt

Nem érheti kár a gazdákat az MVH megszüntetésével

Június végére mindenki megkapja az egységes kérelmek alapján járó végkifizetést, októberben pedig megkezdődik a jövő évi támogatási előlegek folyósítása is.

Poszt-trauma

Farkasházy nem tud leállni

Kálmán Olga próbálta nyugtatni.

Homoszexuális rendőrök és az Unió válsága

Ne csodálkozzunk, hogy az angolok kiléptek.

Farkasházy ismét belerúgott Orbánba

„Akkor Rákosit is szeretnem kellene Puskás, Kocsis és Hidegkuti miatt?”

Emiatt a dal miatt zárhatnak ki minket az Eb-ről

Kering egy rigmus a magyar drukkerek között, amelyet jó lenne tartalékolni a lyoni mérkőzésen.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!