2016. május 31., kedd, Angéla, Petronella napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/magyarorszag-az-eu-hoz-fordul-az-olcsobb-internet-erdekeben-435409/

Magyarország a V4-ekkel az EU-hoz fordulhat az olcsóbb internet érdekében

A kormány a visegrádi négyekkel az Európai Unióhoz fordulhat az internet áfájának csökkentése érdekében – nyilatkozta lapunknak Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos.

Emlékeztetett: a kabinet 2017. január 1-jétől 27-ről 18 százalékra mérsékli az internet adóját. Ugyanakkor jelenleg az uniós szabályozás értelmében az internetszolgáltatást minden esetben a legmagasabb mértékű áfa kell, hogy terhelje. Deutsch Tamás elmondta: az áfacsökkentést kétféleképpen érhetjük el. Az egyik megoldás, hogy Magyarország kivételt kér a kedvezményes, 18 százalékos áfakulcs bevezetése érdekében. A másik út pedig, hogy az európai digitális felzárkózás felgyorsítása céljából a kormány a V4-ekkel közösen kezdeményezi az általános forgalmi adózásra vonatkozó uniós irányelv módosítását.

A Digitális Jólét Program részleteiről lapunk szombati számában olvashatnak bővebben.

Kiemelt

Kölni oroszlánharapás után

Az MVM Veszprém csapata a férfikézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi, kölni döntőjében a sportág és a tudomány mai állása szerint megmagyarázhatatlan vereséget szenvedett a Kielcétől.

Poszt-trauma

Amíg a felesége haldoklott, megmászta az Everestet

Tanmese az emberi önzésről.

Lúzermagyarozás és a Veszprém kudarca

Katasztrófa-e a kölni vereség?

Leszbikus nyomulás az ELTE klubnál

Ne várjunk jó modort a homoszexuális szervezetektől.

Kocsis Zoltán fején találta a szöget

A kultúránkat elsöprő jelenségekről beszélt.

Hirdetés