2017. február 25., szombat, Géza napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/magyarazza-ceu-bizonyitvanyat-1402606/

Magyarázza a CEU a bizonyítványát

Közleményben magyarázkodott a Közép-Európai Egyetem (CEU) a pénteki cikkünkben megjelentek kapcsán, amelyben beszámoltunk róla: szinte az összes főállású magyar tanárt elbocsátották a Soros György által alapított intézmény üzleti iskola (Business School) egységéről.

Lapunk megírta, hogy az érintetteket még tavaly októberben tájékoztatták arról, hogy az intézmény összeolvad a közgazdasági tanszékkel, ami pozíciók megszűnésével jár majd. A vezetőség költséghatékonysággal indokolta az átszervezést.

A CEU úgy reagált: az új tanszéket azért hozzák létre a következő tanévtől, hogy összehangolják az üzleti iskola és a közgazdaság-tudományi tanszék erősségeit. Úgy fogalmaztak: a Magyar Idők információja, miszerint a konszolidáció a magyar nemzetiségű oktatókat diszkriminatívan érintő elbocsátásokkal járna, téves. – Az intézmény új tanszéke egyaránt alkalmaz magyar és más nemzetiségű oktatókat – hívták fel a figyelmet. Lapunk viszont valójában azt írta, hogy a kirúgott oktatók közt egyetlen külföldi sem volt, amely információt nem is cáfolták. Emellett azt írtuk, hogy a létrejövő új tanszék a magyar, vagyis a már elbocsátott kollégák nélkül működik tovább.

A CEU téves állításnak nevezte azt is, hogy kevesebbet fizetnének a magyar tanároknak. – Az intézmény oktatóinak és alkalmazottainak fizetését egyetemi rangjuk, képzettségük és tapasztalatuk határozza meg – írták. Lapunk ugyanakkor úgy tudja, hogy az azonos rangú külföldi és magyar tanárok fizetése között van különbség.

Kiemelt

Rosalia időnként pislog

Az ereklyetisztelet nem kizárólag keresztény sajátság, a buddhizmusban, hinduizmusban, iszlámban egyaránt előfordul – ám megerősödése legtöbbször külső hatás következménye.

Poszt-trauma

Deutsch Tamás helyre tette a Momentumos srácokat

Hatalmas fityisz a ballib csipet csapatnak.

A Momentum esete a Népfronttal

Tagtoborzó szavazás.

Elképesztő mélységekbe süllyedt a Momentum

Az alelnök a hazugságnál is messzebb ment.

Simicska, Kálmán Olga, meg az Index

Megmosolyogtató interjú a Simicska érdekeltségébe tartozó portálon.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!