2017. április 23., vasárnap, Béla napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/magyarazza-ceu-bizonyitvanyat-1402606/

Magyarázza a CEU a bizonyítványát

Közleményben magyarázkodott a Közép-Európai Egyetem (CEU) a pénteki cikkünkben megjelentek kapcsán, amelyben beszámoltunk róla: szinte az összes főállású magyar tanárt elbocsátották a Soros György által alapított intézmény üzleti iskola (Business School) egységéről.

Lapunk megírta, hogy az érintetteket még tavaly októberben tájékoztatták arról, hogy az intézmény összeolvad a közgazdasági tanszékkel, ami pozíciók megszűnésével jár majd. A vezetőség költséghatékonysággal indokolta az átszervezést.

A CEU úgy reagált: az új tanszéket azért hozzák létre a következő tanévtől, hogy összehangolják az üzleti iskola és a közgazdaság-tudományi tanszék erősségeit. Úgy fogalmaztak: a Magyar Idők információja, miszerint a konszolidáció a magyar nemzetiségű oktatókat diszkriminatívan érintő elbocsátásokkal járna, téves. – Az intézmény új tanszéke egyaránt alkalmaz magyar és más nemzetiségű oktatókat – hívták fel a figyelmet. Lapunk viszont valójában azt írta, hogy a kirúgott oktatók közt egyetlen külföldi sem volt, amely információt nem is cáfolták. Emellett azt írtuk, hogy a létrejövő új tanszék a magyar, vagyis a már elbocsátott kollégák nélkül működik tovább.

A CEU téves állításnak nevezte azt is, hogy kevesebbet fizetnének a magyar tanároknak. – Az intézmény oktatóinak és alkalmazottainak fizetését egyetemi rangjuk, képzettségük és tapasztalatuk határozza meg – írták. Lapunk ugyanakkor úgy tudja, hogy az azonos rangú külföldi és magyar tanárok fizetése között van különbség.

Kiemelt

Fidesz: a Soros-szervezetek titkolóznak vagyonukról és ügynökeikről

„Ez nem pusztán kétszínű és hazug magatartás, de komolyan felvet nemzeti szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdéseket is” mondta a kormánypárti frakció szóvivője.

Poszt-trauma

Ismerős arc lépett ismét akcióba

Találós kérdés: ki ő?

Az új Index-góré a 444-góré Uj Péternél dolgozik

Egy kis ballib összefonódás.

TGM ámokfutásait talán már önmaga sem érti

A filozófus okfejtéseinek evolúciója.

Nagy a baj, vége a függetlenségi mítosznak

A Simicska család partiba vágta a libsi média szűzlányát.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!