2017. március 26., vasárnap, Emánuel napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/magyarazza-ceu-bizonyitvanyat-1402606/

Magyarázza a CEU a bizonyítványát

Közleményben magyarázkodott a Közép-Európai Egyetem (CEU) a pénteki cikkünkben megjelentek kapcsán, amelyben beszámoltunk róla: szinte az összes főállású magyar tanárt elbocsátották a Soros György által alapított intézmény üzleti iskola (Business School) egységéről.

Lapunk megírta, hogy az érintetteket még tavaly októberben tájékoztatták arról, hogy az intézmény összeolvad a közgazdasági tanszékkel, ami pozíciók megszűnésével jár majd. A vezetőség költséghatékonysággal indokolta az átszervezést.

A CEU úgy reagált: az új tanszéket azért hozzák létre a következő tanévtől, hogy összehangolják az üzleti iskola és a közgazdaság-tudományi tanszék erősségeit. Úgy fogalmaztak: a Magyar Idők információja, miszerint a konszolidáció a magyar nemzetiségű oktatókat diszkriminatívan érintő elbocsátásokkal járna, téves. – Az intézmény új tanszéke egyaránt alkalmaz magyar és más nemzetiségű oktatókat – hívták fel a figyelmet. Lapunk viszont valójában azt írta, hogy a kirúgott oktatók közt egyetlen külföldi sem volt, amely információt nem is cáfolták. Emellett azt írtuk, hogy a létrejövő új tanszék a magyar, vagyis a már elbocsátott kollégák nélkül működik tovább.

A CEU téves állításnak nevezte azt is, hogy kevesebbet fizetnének a magyar tanároknak. – Az intézmény oktatóinak és alkalmazottainak fizetését egyetemi rangjuk, képzettségük és tapasztalatuk határozza meg – írták. Lapunk ugyanakkor úgy tudja, hogy az azonos rangú külföldi és magyar tanárok fizetése között van különbség.

Hirdetés

Kiemelt

A nagynéni főztje

Világéletében séf akart lenni, és 23 évesen felért a csúcsra: Michelin-csillagos étterem konyhafőnöke lett. Fél évvel később jött a feketeleves.

Poszt-trauma

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Botka olyat kapott, hogy a fal adta a másikat

Kilövési engedély.

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!