2017. november 20., hétfő, Jolán napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/magyar-narancs-simicska-ujsagiroi-nem-serthetik-tulajdonos-belpolitikai-erdekeit-2193427/

Magyar Narancs: Simicska újságírói nem sérthetik a tulajdonos belpolitikai érdekeit

Bajban a Lánchíd Rádió és a Nemzet, még húzza egy ideig a Hír TV.

Hetekkel ezelőtt számolt be a Magyar Narancs Simicska Lajos médiaportfóliójának állapotáról. A cikkben több olyan megdöbbentő információ szerepel, amely külön-külön is címlapot ér.

 

Vártuk-vártuk, hogy a hvg.hu-tól az Indexen át a 444.hu-ig érő újságíró-birodalom lecsapjon a hírekre, de csalódnunk kellett. Így hát most sorra vesszük a Magyar Narancs állításait.

1. A Magyar Nemzetet kiadó Kft. tavaly 762 milliós veszteséget könyvelt el. Míg a Hír TV 771 millió forint mínuszt termelt. De nincs nagy baj, mert belső infók szerint 2020-ig biztos lesz Hír TV, mert addig a tulajdonos biztosan fenn tudja tartani, aztán majd meglátják. A Magyar Nemzet esetében még ennyire sem pozitív a jövőkép, mert a balliberális lap informátorai szerint csak 2018 második feléig van meg a pénz a lap működtetéshez, a továbbiak a választás kimenetelétől függenek. Az meg, ugye, elég bizonytalan. De most figyeljenek! A Narancs azt is írja, hogy egy másik forrása szerint a Magyar Nemzet megszüntetése eldöntött tény, ám ezt a napilap egyik főszerkesztő-helyettese cáfolta. Szintén veszteséges a Lánchíd Rádió és a Heti Válasz is (100-100 millió forinttal). Ez összesen kb. 1,7 milliárd mínusz évente, ami azért már „zsebbenyúlós”.

2. A Matesz adatai szerint a Magyar Nemzet példányszáma tavaly decemberre már csak 16 ezer volt (2014-ben még 37 ezret adtak el belőle naponta), de a Narancs úgy tudja, a süllyedés tovább tart, az értékesített lapok száma idén 16 ezer alatti. A Heti Válasz is vesztett 3 ezer olvasót 2014 óta. A népszerűtlenség Simicska más médiumainál is valószínűsíthető. Beszédes, hogy a Hír TV minden nézettségi adatát titkolja, tavasz óta pedig hivatalosan nem mérik a Lánchíd Rádió hallgatottságát. A Magyar Idők szerkesztőségéhez egyébként épp az a hír jutott el nemrég, hogy Simicska elsőként a Lánchíd Rádiót fogja bezárni.

3. A legérdekesebbet a végére hagytuk. A Narancs beszámol róla, hogy Simicskánál nagyon szabadon dolgozhatnak az újságírók, cenzúrának nyoma sincs, nem csörög a telefon, nem húz a szerkesztő, aranykor van ezerrel. Csak egy egészen aprócska kötöttség létezik.

„…lapunknak az egyik [Magyar Nemzetes] újságíró arról számolt be, hogy szerződésébe bekerült egy kitétel, miszerint nem sértheti a tulajdonos belpolitikai érdekeit.” – írja a Magyar Narancs.

Hupszika! Szóval az újságírók nem sérthetik Simicska belpolitikai érdekeit, és ezt még a szerződésbe is bele kellett írni! Ez egy icipicit azért torzítja a Simicska-sajtó rendkívül független képét. Képzeljék csak el, micsoda hírverés lenne, ha a jobboldali újságíróknak kéne aláírni ilyen biztosítékot!

Egy legendával ma is kevesebb. Most már az is biztos, hogy a Simicska-féle médiaportfólió nagy bajban van. És ezt a Magyar Narancs állítja.

Hirdetés

Kiemelt

Távozik a Sinn Féin éléről Gerry Adams

A világszerte ismert északír politikus 1983 óta áll a brit fennhatóság ellen küzdő radikális mozgalom élén. Rövid időn belül a republikánus mozgalom második vezető figurája távozik már.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Agymenés a’la Bokros

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!