2017. szeptember 21., csütörtök, Máté, Mirella napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/magyar-narancs-simicska-ujsagiroi-nem-serthetik-tulajdonos-belpolitikai-erdekeit-2193427/

Magyar Narancs: Simicska újságírói nem sérthetik a tulajdonos belpolitikai érdekeit

Bajban a Lánchíd Rádió és a Nemzet, még húzza egy ideig a Hír TV.

Hetekkel ezelőtt számolt be a Magyar Narancs Simicska Lajos médiaportfóliójának állapotáról. A cikkben több olyan megdöbbentő információ szerepel, amely külön-külön is címlapot ér.

 

Vártuk-vártuk, hogy a hvg.hu-tól az Indexen át a 444.hu-ig érő újságíró-birodalom lecsapjon a hírekre, de csalódnunk kellett. Így hát most sorra vesszük a Magyar Narancs állításait.

1. A Magyar Nemzetet kiadó Kft. tavaly 762 milliós veszteséget könyvelt el. Míg a Hír TV 771 millió forint mínuszt termelt. De nincs nagy baj, mert belső infók szerint 2020-ig biztos lesz Hír TV, mert addig a tulajdonos biztosan fenn tudja tartani, aztán majd meglátják. A Magyar Nemzet esetében még ennyire sem pozitív a jövőkép, mert a balliberális lap informátorai szerint csak 2018 második feléig van meg a pénz a lap működtetéshez, a továbbiak a választás kimenetelétől függenek. Az meg, ugye, elég bizonytalan. De most figyeljenek! A Narancs azt is írja, hogy egy másik forrása szerint a Magyar Nemzet megszüntetése eldöntött tény, ám ezt a napilap egyik főszerkesztő-helyettese cáfolta. Szintén veszteséges a Lánchíd Rádió és a Heti Válasz is (100-100 millió forinttal). Ez összesen kb. 1,7 milliárd mínusz évente, ami azért már „zsebbenyúlós”.

2. A Matesz adatai szerint a Magyar Nemzet példányszáma tavaly decemberre már csak 16 ezer volt (2014-ben még 37 ezret adtak el belőle naponta), de a Narancs úgy tudja, a süllyedés tovább tart, az értékesített lapok száma idén 16 ezer alatti. A Heti Válasz is vesztett 3 ezer olvasót 2014 óta. A népszerűtlenség Simicska más médiumainál is valószínűsíthető. Beszédes, hogy a Hír TV minden nézettségi adatát titkolja, tavasz óta pedig hivatalosan nem mérik a Lánchíd Rádió hallgatottságát. A Magyar Idők szerkesztőségéhez egyébként épp az a hír jutott el nemrég, hogy Simicska elsőként a Lánchíd Rádiót fogja bezárni.

3. A legérdekesebbet a végére hagytuk. A Narancs beszámol róla, hogy Simicskánál nagyon szabadon dolgozhatnak az újságírók, cenzúrának nyoma sincs, nem csörög a telefon, nem húz a szerkesztő, aranykor van ezerrel. Csak egy egészen aprócska kötöttség létezik.

„…lapunknak az egyik [Magyar Nemzetes] újságíró arról számolt be, hogy szerződésébe bekerült egy kitétel, miszerint nem sértheti a tulajdonos belpolitikai érdekeit.” – írja a Magyar Narancs.

Hupszika! Szóval az újságírók nem sérthetik Simicska belpolitikai érdekeit, és ezt még a szerződésbe is bele kellett írni! Ez egy icipicit azért torzítja a Simicska-sajtó rendkívül független képét. Képzeljék csak el, micsoda hírverés lenne, ha a jobboldali újságíróknak kéne aláírni ilyen biztosítékot!

Egy legendával ma is kevesebb. Most már az is biztos, hogy a Simicska-féle médiaportfólió nagy bajban van. És ezt a Magyar Narancs állítja.

Hirdetés

Kiemelt

Rétvári Bence: az EU-támogatások nem adományok

Gyakran előfordul, hogy – elsősorban a keleti tagországok előtt – a támogatásokat egyfajta jótékonyságként tünteti fel az EU – hangsúlyozta az Emmi parlamenti államtitkára.

Poszt-trauma

Fény derült Jordán Tamás titkára

Ő is az utcára vonulna.

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Alinda Katinkába rúg

Alföldivel természetesen jóban van.

Gyurcsány gyónásra szólított fel!

Sose hittük volna, hogy ez megtörténhet.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!