2018. január 20., szombat, Fábián, Sebestyén napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/lovas-istvan-feljelentette-hvg-t-konrad-interju-miatt-2668522/

Lovas István feljelentette a HVG-t a Konrád-interjú miatt

ECHO TV Híradó
Panaszt emeltek a HVG ellen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál. Lovas István újságíró adta be a beadványt a lapban a múlt héten megjelent Konrád György interjú miatt. A beadvány szerint a liberális íróval készült interjú alkalmas a gyűlöletkeltésre.

„Rejtelmes mozgások egyszer csak oda vezethetnek, hogy a miniszterelnök, ha nem akar Nicolae Ceausescu sorsára kerülni, akkor önként elmegy valahova” – ezt Konrád György Kossuth-díjas író mondta múlt héten a Heti Világgazdaságnak.

A lap internetes változata a hvg.hu is közölte az interjút, amelyben Konrád György Orbán Viktor miniszterelnököt a román diktátorhoz Nicolae Ceausescu-hoz hasonlította, akit 1989-ben a romániai forradalom idején kivégeztek.

A történtek után az egykori SZDSZ egykori politikusa Horn Gábor védelmébe vette Konrád Györgyöt és azt mondta szerinte félreértelmezték a szavait. Konrád szerinte annyit mondott, hogy Közép-Kelet-Európában a diktátorok szokták csúnyán végezni és az író azt javasolta Orbánnak, hogy még mielőtt így végezné – nem az ő felszólítására -, vonuljon vissza.

Fotó: Kollányi Péter

Lovas István újságíró viszont feljelentette a HVG-t a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál. Szerinte ugyanis gyilkosságra uszítás büntetlenül nem folytatható a magyarországi sajtóban. Ezt tiltja a médiatörvény.

Az ECHO TV felkereste a hatóságot, megkapták-e a panaszt és befogadták-e azt, de egy rövid e-mailben csak annyit válaszoltak, hogy a HVG a Magyar Lapkiadók Egyesületével fennálló társszabályozási szerződés felügyelete alá esik, így ha eljárás is indul, a médiaigazgatási feladatot az Egyesület látja el.

Az ECHO TV Híradója felhívta Konrád Györgyöt is, hogy fenntartja-e még a nyilatkozatát, vagy esetleg bocsánatot kér a gyűlöletkeltésre is alkalmas kijelentéséért, de csak a feleségével sikerült beszélni . Ő azt mondta, nem elérhető és szerinte nem is kíván nyilatkozni az ügyben.

(Konrád György ügyéről részletesen szó esett az ECHO TV legutóbbi Sajtóklub című műsorában, illetve az Angard című műsorukban is.)

Kiemelt

Szél Bernadett nem cáfolta, hogy afgán szakértője megbukott az átvilágításon

Az LMP miniszterelnök-jelöltje csak annyit válaszolt a közmédiának: országgyűlési képviselőként érvényes átvilágítással rendelkezik, ezért joga van ott lenni az üléseken.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!