2017. május 29., hétfő, Magdolna napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/letoltendo-bortont-kernek-bundazokra-1599118/

Letöltendő börtönt kérnek a bundázókra

Letöltendő börtönbüntetést javasol a fellebbviteli főügyészség a bundabotrány első- és másodrendű vádlottja ellen – tudta meg a Magyar Idők. A vesztegetés miatt első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt Kenesei Zoltán és Lázár Mátyás három hónapon belül ismét a bíróság elé állhat.

Letöltendő börtönbüntetésre ítélné Kenesei Zoltánt a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség – tudta meg a Magyar Idők. A bundabotrány miatt a korábbi élvonalbeli labdarúgót a börtönbüntetés mellett pénzbírsággal és 1,2 millió forintos vagyonelkobzással is sújtaná. A vádhatóság a másodrendű vádlottat, Lázár Mátyást is börtönbe küldené, indítványozza a közügyektől való eltiltását, valamint pénzbüntetésre és 1,2 millió forint vagyonelkobzásra kötelezné.

További hét vádlott esetében – köztük Lippai Ákos, Kerényi Norbert, Hegedűs Gyula és Kugyela Zsolt – pedig az elsőfokú ítélet szerint hatályon kívüli helyezést és új eljárást indítványoz az ügyészség – árulta el lapunk kérdésére Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője. Emlékezetes, a Fővárosi Törvényszék az elsőrendű vádlottat, Kenesei Zoltánt hat, a másodrendű Lázár Mátyást hét hónap szabadságvesztésre ítélte, mindkét esetben három évre felfüggesztve, „gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette” miatt.

A bundabotrány 2011 nyarán robbant ki, az ügyészség szerint a magyar és külföldi tagokból álló bűnszervezet összesen harminchárom mérkőzést manipulált. A vádlottak padjára többnyire korábbi játékosok kerültek, ám a vádirat szerint az ügyben kulcsszerepet játszott egy menedzser is, Kugyela Zsolt – akinek jó indoka volt arra, hogy a sporttalálkozókat manipulálják – aktív vesztegetőként fogadóirodáknál és Kenesei Zoltánnál fogadott meccsekre. Ezekre egyrészt tizenöt- és negyvenezer euró közötti összegekben fogadtak, míg a megvesztegetett játékosok alkalmanként ezer és tízezer euró közötti összeget kaptak a csalásban való részvételért. – Ötveneurós címletekben kaptuk meg a pénzt, a vesztes meccsek után viszont be kellett vállalni egy fizetség nélküli mérkőzést is – mondta az egri futballcsapat egyik játékosa vallomásakor, majd hozzátette:

– Mindent megbántam, de akkor már hónapok óta nem kaptunk fizetést a klubtól, nekem pedig valamiből fizetnem kellett a hitelemet és el kellett látnom a családomat.

Kenesei Zoltán azóta visszatért a pályára, és újra rúgja a bőrt, jelenleg az MTK öregfiúcsapatát erősíti. A tárgyalás másodfokon három hónapon belül folytatódik.

Hirdetés

Kiemelt

Cseh újságírónő: Orbánt lerasszistázták, de igaza lett

Az emberek az alternatív média felé fordulnak, mert a tradicionális sajtó olykor elhallgatja a tényeket, vagy pedig színesíti a valóságot.

Poszt-trauma

Egyre bővül a putyinisták listája

Mindenki, aki találkozik az orosz elnökkel, vagy csak Orbán?

Botka nem ismeri Magyarország államformáját!

Óvodásokhoz szólt Botka beszéde.

A kép, amitől a nemzeti oldalnak elállt a lélegzete

Titokzatos öltönyös alak tűnt fel a First Ladyk csoportképén.

Újabb szintet lépett a liberális idiotizmus

Teljesen természetes az iszlamista terror.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!