2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/letartoztattak-az-mszp-volt-kepviselojeloltjet-2524657/

Letartóztatták az MSZP volt képviselőjelöltjét

B. Lászlót a Való Világ-szereplő Fanni eltűnése kapcsán gyanúsítják
Személyi szabadság megsértésének alapos gyanúja miatt nyomoznak ifj. B. László ellen, akit előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság. A dunaújvárosi fiatalember 2010-ben a város 9-es választókörzetében az MSZP támogatásával indult képviselőjelöltként. Most a gyanúsítás szerint köze lehet VV Fanni eltűnéséhez.

Dunaújváros 9-es választókörzetében a Magyar Szocialista Párt jelöltje volt a 2010-es önkormányzati választásokon ifj. B. László (képünkön), akit november 27-én harminc napra előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság, mivel a férfi alaposan gyanúsítható személyi szabadság megsértésével – erősítették meg hatósági forrásból a Magyar Időknek. A Blikk írta meg, hogy a férfit a Való Világ-szereplő VV Fanni eltűnésével összefüggésben gyanúsítja a rendőrség, és az illető egy korábbi választáson az MSZP színeiben indult.


A fiatal nő escortszolgáltatások nyújtásával foglalkozott, és november 20-án tűnt el magyarországi otthonából, amit szülei jelentettek be a rendőrségen. A bulvárlap beszámolója szerint a nyomozók 24 órás házkutatást tartottak a helyszínen, ahol SIM-kártyákat, DNS-mintát kerestek, a kertet is felásták. Később egy fekete, német rendszámú BMW-t köröztek, valamint a családnak és a barátoknak egy 30–40 év közötti fiatalemberről mutattak fotókat.

A Magyar Idők értesülése szerint a fotón szereplő férfi ifj. B. László lehet, és a kép egy ipari kamera videofelvételéből kimásolt kocka, amelyen az látszik, hogy a férfi az aléltnak tűnő Fannit a BMW-be rakja be, majd elhajtanak. A hatóságok a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kommentálják a kamerafelvételekről szóló értesüléseket és azt sem, hogy a vélhetően Németországban tartózkodó nővel állítólag sikerült telefonon beszélni.

Fotó: Facebook


A férfiról a szocialistákhoz közel álló forrásból megtudtuk: az MSZP dunaújvárosi szervezete valóban támogatta őt a 2010-es önkormányzati választásokon, ahol második lett a körzetében, így nem került be az önkormányzatba. A helyi alapszervezetet jól ismerő informátorunk szerint mindössze három hónapig álltak kapcsolatban a jó képességűnek tartott, művelt, jó kiállású, egyetemet végzett férfival.

Forrásunk úgy fogalmazott: ifj. B. László soha nem volt az MSZP tagja, és a sikertelen választás után meg is szűnt a párttal tartott kapcsolata. Egyes hírek szerint a férfi a 2014-es választások környékén ismét feltűnt egy rövid időre a közéleti szereplők társaságát keresve, ám nem lépett újra a politika színterére. A Btk. szerint a személyi szabadság megsértése miatt az elkövető három évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható. A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt aljas indokból vagy célból, a sértett sanyargatásával, illetve védekezésre képtelen személy sérelmére követik el.

 

Kiemelt

Boldogságügyi miniszter

Időről időre megjelennek boldogságindexek, amelyek a különböző országok közt állítanak fel rangsort, hogy hol boldogabbak, hol szomorúbbak az emberek. Mi ez utóbbiak közt szereplünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!