2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/lesz-ingyenes-etkeztetes-raszorulo-gyermekeknek-teli-szunidoben-2572339/

Lesz ingyenes étkeztetés a rászoruló gyermekeknek a téli szünidőben is

Már decemberben kézbesítik a januárban esedékes családi támogatásokat
Szerdán az egész országra kiterjesztette a kormány a hátrányos helyzetű gyermekes családoknak szánt ételcsomag osztását. A család- és ifjúságügyért is felelős államtitkár pedig bejelentette: még karácsony előtt megérkezik mindenkihez a következő havi családi támogatás. Novák Katalin felhívta a figyelmet arra is: a szünidőben sem maradnak meleg étel nélkül a rászoruló gyerekek.

Még karácsony előtt megkapják a jogosultak a januárban esedékes családtámogatásokat, azaz a családi pótlékot, a gyermekgondozási segélyt és a gyermeknevelési támogatást – jelentette be tegnap Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára. A posta holnap kezdi kézbesíteni az összegeket, az utalások pedig december 20-tól érkeznek a számlákra, így legkésőbb december 22-re mind az 1,1 millió jogosult családhoz eljutnak a támogatások. Az előrehozott kifizetés egy kétgyerekes családnak akár ötvenezer forint többletet is jelenthet decemberben.

Az előrehozott kifizetéssel szeretné segíteni a kormány a karácsonyi készülődést és hozzájárulni ahhoz, hogy békében teljenek az ünnepek – tette hozzá az államtitkár. Novák Katalin felhívta a figyelmet a rászoruló gyerekeknek biztosított ingyenes szünidei étkeztetés lehetőségére is. Mint mondta, ezt már minden iskolai szünetben, így a téliben is biztosítaniuk kell az önkormányzatoknak, ha a szülők ezt igénylik a jegyzőnél. Az ingyenes étkeztetés lehetősége az iskolákban december 27-én kezdődik. Emlékeztetőül: a kabinet még 2015-ben döntött a szünidei gyermekétkeztetés kiterjesztéséről.

Fotó: Kurucz Árpád

Egyetlen szegény iskolás sem maradhat éhesen

Az önkormányzatoknak kötelező gondoskodniuk nemcsak a nyári, hanem minden iskolai szünetben országszerte 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek napi egyszeri ingyenes étkezéséről, amennyiben szüleik igénylik azt. Ennek költségeire a kormány az idén 6,67 milliárd forintot különített el. Az étkezési lehetőségről 2016-ban és 2017-ben is valamennyi önkormányzatnak, valamint család- és gyermekjóléti szolgálatnak tájékoztató levelet küldött a tárca.

A hátrányos helyzetű gyerekeket érinti az a bejelentés is, amit ugyancsak tegnap tett a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. Eszerint szerdától az egész országra kiterjeszti a kormány a hátrányos helyzetű gyermekes családoknak szánt ételcsomag osztását is, amelyre a következő években 18,3 milliárd forintot fordít. Az ételcsomagra a három évnél fiatalabb gyereket gondozó, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családok jogosultak.

Czibere Károly hozzáfűzte, a program kísérleti szakasza július 6-án indult el Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol október végéig 63 ezer, tartós élelmiszert tartalmazó csomagot osztottak ki egymilliárd forintnyi uniós forrásból. A kibővített, immár országos programban a tíz kilogrammos, tartós élelmiszereket is tartalmazó csomagokat havonta egyszer osztják, s a korábbi nyolcezer forintról 13 ezer forintra növelték annak keretét.

Kiemelt

Cottbusban nem viselik el a bevándorlókat

Újra ellentétbe kerültek egymással a hétvégén a németek és az idegenek az egykori NDK-hoz tartozó Cottbusban – számolt be róla a tegnapi német sajtó.

Poszt-trauma

Ordas hazugság a holland sajtóban a magyar oktatásról

Szerintük funkcionális analfabéták a magyar diákok.

Ungár elszabadult

Pártmegbízás vagy önmegvalósítás a trollkodás?

Zavarta a terrorgyanús afgán migránst a kereszt, levette a német bíróság

Ez így korrekt Európában.

Fodor Gáborék meghökkentő közleménye

Üzenet jött a mikroszkóp alól.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!