2017. szeptember 26., kedd, Jusztina napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/kvotaugyben-nincs-kompromisszum-2205565/

Kvótaügyben nincs kompromisszum

Dömötör Csaba: Felpörgetik a betelepítési programot
MI

– Brüsszel felpörgeti a betelepítési programot, a kvótaperben hozott döntés csak az első lépés – jelentette ki Dömötör Csaba tegnapi sajtótájékoztatóján.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: míg korábban pár ezer ember önkéntes befogadásáról volt szó, már felső létszámküszöb nélkül kötelező rendszerről beszélnek. – Ezzel elkezdődött Soros György tervének a végrehajtása, a magyar kormány azonban elutasítja a betelepítést, és minden eszközzel fellép ellene – közölte a politikus, hozzátéve: ebben nincs kompromisszum.

Dömötör Csaba rámutatott: a kvótarendszer életszerűtlen, és bevándorlók további millióinak nyújt biankó meghívót. Kitért rá: a szisztéma igazságtalan, mert felülírja a nemzetállamok jogköreit, és veszélyes, mert a biztonsági kockázatokat is figyelmen kívül hagyja. Szavai szerint a rendszer átláthatóságát és biztonságát az az Iszlám Államnál talált 11 ezer hamisított szír útlevél is megkérdőjelezi.

Fotó: Havran Zoltán

Az államtitkár úgy látja, a rendszer meghívó a migránsoknak

Az államtitkár felidézte: a brüsszeli vezetők egyértelművé tették, hogy kötelező kvótákról van szó. A kormány képviselője beszélt arról is, hogy Martin Schulz német kancellárjelölt azzal fenyegetőzött, a programban részt nem vevő országok semmiféle uniós pénzügyi tervből nem részesülhetnek.

Dömötör Csaba felhívta a figyelmet: a következő hónapokban jogi ravaszkodásra, uniós pénzekkel történő zsarolásra és kilátásba helyezett kötelezettségszegési eljárásra is számítani lehet, amelyekkel Magyarországot a bevándorláspolitikában elfoglalt álláspontjának megváltoztatására akarják kényszeríteni.

Szavai szerint hazánk biztonsága érdekében a kormány a kemény vitákat is felvállalja. – Ha Brüsszelben döntenek arról, hogy kivel éljünk együtt, akkor Magyarország többé nem szabad ország – hangsúlyozta a politikus.

Merkel ismét bírálta hazánkat

Elfogadhatatlannak nevezte az Európai Bíróság döntésének semmibevételét a menekültkvótával kapcsolatban Angela Merkel a Berliner Zeitung című lapnak adott interjúban. A német kancellár szerint a menekültek „szolidáris elosztását” a 28 közül csak három-négy ország utasítja el mereven, és a kvótaperben hozott bírósági döntés után már a szlovák kormányfőnél is érzékelhető elmozdulás. Arra a kérdésre, távoznia kell-e Magyarországnak az EU-ból az ellenállása miatt, Merkel nem válaszolt konkrétan, ám annyit elmondott: az EU a jog uralmát jelenti, és az októberi uniós csúcson beszélni kell majd az ügyről, mert nagyon alapvető kérdést érint. Megjegyezte: a tagállamok egyetértenek abban, hogy a külső határokat védeni kell.

 

Hirdetés

Kiemelt

Jelentős forráshoz jutott a környezetbarát közlekedés

Összesen 22,4 milliárd euró jut brüsszeli forrásból az alternatív üzemanyagok terjesztésére, így minden korábbinál nagyobb támogatást kap a tiszta közlekedés.

Poszt-trauma

Rákay Philip KO-t mért a HVG-re

Nekik tömény gyűlölet az igazság.

Szanyi belegabalyodott a kerítésbe

Talán egyszer majd Szanyi-kórnak nevezik el a jelenséget.

Jobbikos elszólás: Simicska az egész ellenzéket segíti

„Helyes törekvés”.

Baljós árnyak jelentek meg Lendvai Ildikón

Az idő vasfoga nem kegyelmezett.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!