2017. december 18., hétfő, Auguszta napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/kulonleges-adventi-programokkal-varjak-az-erdeklodoket-szolnok-foteren-2500414/

Különleges adventi programokkal várják az érdeklődőket Szolnok főterén

MTI
Jótékonysági karácsonyfa-díszítés, adventi falu, kézműves termékek vására szerepel egyebek mellett az ünnepi programok között Szolnokon, ahol ismert mesék díszleteivel várják a kisebbeket a város főterén – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal sajtószóvivője az MTI-vel.

Gyuricska Éva tájékoztatása szerint pénteken nyílt meg az adventi falu Szolnok főterén, a Kossuth téren, ahol huszonegy faházban étellel- és itallal, kézműves termékekkel várják a vendégeket kora délutántól estig.

Az adventi falu új programelemeként a területen levő mézeskalács házban megvásárolható fenyődíszekkel – a gyermek, a család nevének felírása után – az erre az alkalomra felállított fát lehet közösen ünnepi díszbe öltöztetni. A díszek árából befolyt összeggel a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályát támogatják – közölte.

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. kisgyermekes családoknak kínál élményekben gazdag kikapcsolódást: a téren található szabadtéri színpad előtti macskaköves részen népszerű mesék ismert díszletei között kalandozhatnak a gyerekek. A téren felállított óriási fenyőfa, a hívogató Betlehem, az impozáns adventi koszorú mellett kulturális programokkal, utcazenészekkel is várják az érdeklődőket – tájékoztatott a sajtószóvivő.

Gyuricska Éva elmondta: december 1-jén a Hild téren nyitja meg kapuit a hagyományos karácsonyi vásár hatvan faházban, ahová egészen december 24-ig várják a látogatókat.

December 1-jén a görög katolikus, 9-én az evangélikus, 16-án a római katolikus, 23-án a református egyház képviselői gyújtják meg a gyertyát a Kossuth téri adventi koszorún.

Kiemelt

Nyugodj békében, Csontos János!

A gyászoló család, a rokonok, az ismerősök és a Magyar Idők szerkesztőségének munkatársai vettek szombaton végső búcsút Csontos Jánostól.

Poszt-trauma

Erős pofonba szaladtak bele a ballibek

Indul a bakterház.

Budaörs Welcoming Refugees and Migrants?

Luca-napi félhomály az ország leggazdagabb településén.

Ági néni, Ildi néni! Etye, petye, lepetye

Huncutkodás a Lukács-tanítványtól.

Nem fogják elhinni, ki veheti át Havas Henrik műsorát

Hajrá MSZP?!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!