2016. május 30., hétfő, Janka, Zsanett napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/kozeleg-vademeles-simon-ugyben-376831/

Közeleg a vádemelés a Simon-ügyben

Heteken belül vádat emel a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Simon Gábor ügyében. Az MSZP egykori elnökhelyettese okirat-hamisítás, adócsalás és más bűncselekmények miatt állhat bíróság elé – értesült a Magyar Idők.

A volt szocialista politikussal szemben éppen két esztendeje indult büntetőeljárásban december 15-én kezdődött és jelenleg is folyamatban lévő vádelőkészítési szakasz legfeljebb március 15-ig tarthat. Mint arról Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője lapunkat tájékoztatta: az ügyfeldolgozás határidejét a KNYF előterjesztése alapján eddig az időpontig hosszabbították meg.

Emlékezetes: Simon Gáborról 2014. február elején derült ki, hogy több száz milliós vagyont tart egy bécsi bankszámlán, amelyet nem tüntetett fel képviselői vagyonnyilatkozataiban, és az összeg után jövedelemadót sem fizetett. Az MSZP-s országgyűlési képviselő a a kihallgatások során nem tett érdemi vallomást, az eljárás során pedig visszafizetett több mint 128 millió forint adóhátralékot.

Simon a nyomozás során nem nyilatkozott a nevén szereplő, osztrák és svájci bankokban fellelt pénz eredetéről, amelyet a KNYF-nek sem sikerült feltárnia, így könnyen megtörténhet, hogy nem vagy csak rövid időre kerül rács mögé, a bankszámlákon lévő vagyon fennmaradó részével pedig minden további nélkül rendelkezhet majd.

Információink szerint Simon 2008 januárjától a következő év áprilisáig több mint 570 ezer eurót és 160 ezer dollárt meghaladó amerikai fizetőeszközt helyezett el a Grazban működő Spängler bankban nyitott számláján, amelyekről ott saját vagyonaként nyilatkozott. Az MSZP-s politikus 2012 tavaszán a svájci bankban vezetett számlájáról legalább 340 ezer eurót utalt át a grazi pénzintézetbe, és a nyomozás azt is kiderítette: Simon egy másik osztrák bankban létesített számláin is tekintélyes összeget tartott. A KNYF a jogsegélykérelem keretében beszerzett adatok alapján feltárta, hogy ebben az intézményben a szocialista politikus 2009 tavaszától 2012 januárjáig megközelítőleg 270 ezer eurót, illetve több mint 9000 dollárt helyezett el.

Kiemelt

Gordiusz fehér köpenyben

Lehet, hogy az OEP szétdarabolása annak az előjele, hogy a kormány még a 2018-as választások előtt több pénzt akar juttatni az egészségügynek?

Poszt-trauma

Leszbikus nyomulás az ELTE klubnál

Ne várjunk jó modort a homoszexuális szervezetektől.

Kocsis Zoltán fején találta a szöget

A kultúránkat elsöprő jelenségekről beszélt.

Hozzánk menekülnek a németek a migránsok elől

Főleg a Balatonhoz.

Robit betámadták, Schiffer a …ba küldte a fideszeseket

A stílus maga az ember.

Hirdetés