2017. május 29., hétfő, Magdolna napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/koves-slomo-a-magyar-kormany-politikajaban-nincsen-antiszemita-motivacio-1688338/

Köves Slomó: a magyar kormány politikájában nincsen antiszemita motiváció

Magyar Hírlap
Az európai országok között szinte egy sincsen, ahol olyan biztonságban és méltósággal tudnának élni a vallásos zsidó közösségek, mint Magyarországon – mondta a Magyar Hírlapnak Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izreaelita Hitközség vezető rabbija.

„Ismerem a miniszterelnököt, illetve a kormányzati politikát, így bizton mondhatom, abban nincsenek antiszemita motivációk” – fogalmazott a Magyar Hírlapnak Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija, akit annak kapcsán keresett meg a lap, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke a Die Zeitnek nyilatkozva lényegében antiszemitizmussal vádolta meg Orbán Viktort. Köves Slomó kifejtette, jelenleg az euró­pai országok között szinte egy sincsen, ahol olyan mértékű fizikai biztonságban és méltósággal tudnának élni a vallásos zsidó közösségek, mint Magyarországon.

Azzal kapcsolatban, hogy Timmermans amiatt bélyegezte meg a magyar kormányfőt, mert Sorost nemzetközi pénzügyi spekulánsnak titulálta, Köves azt mondta, a területnek létezik nemzetközi szintű értelmezési keretrendszere. Akár az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet), akár az IHRA (Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség) –, amelynek elnökségét alig egy évvel ezelőtt Magyarország látta el – által megalkotott definíciók között nem létezik olyan, amely ezt a beszédmódot nyílt antiszemitizmusként határozná meg.

Kitért arra is, Európában, a huszadik század tragikus történelme miatt a holokauszthoz, illetve az antiszemitizmushoz való viszonyulás a közbeszédben is gyakori, érzékeny téma. A zsidó közösség érdeke az lenne, ha az antiszemitizmus elleni küzdelem nem politikai, és így eleve polarizált, megosztó kérdésként lenne jelen a közbeszédben, hanem kulturális és oktatási kérdésként, aminek segítségével az antiszemitizmus elutasítása össztársadalmi normává tudna válni.

A teljes cikket a magyarhirlap.hu-n olvashatják!

Hirdetés

Kiemelt

Századvég: Orbánt több mint kétszer annyian választanák mint Botkát

Az, hogy Botka László ellenzi a magyar határon megépült kerítést, a válaszadók többségénél népszerűtlenné teszi a szocialisták jelöltjét.

Poszt-trauma

Egyre bővül a putyinisták listája

Mindenki, aki találkozik az orosz elnökkel, vagy csak Orbán?

Botka nem ismeri Magyarország államformáját!

Óvodásokhoz szólt Botka beszéde.

A kép, amitől a nemzeti oldalnak elállt a lélegzete

Titokzatos öltönyös alak tűnt fel a First Ladyk csoportképén.

Újabb szintet lépett a liberális idiotizmus

Teljesen természetes az iszlamista terror.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!