2017. szeptember 19., kedd, Vilhelmina napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/korrupcio-gyurcsany-megint-elszolta-magat-2209306/

Korrupció: Gyurcsány megint elszólta magát

Ismét csúnyán elszólta magát Gyurcsány Ferenc
Újra elszólta magát Gyurcsány Ferenc a kormányzása alatti korrupcióról. Miközben a jelenlegi kormányt szidalmazta, a DK elnöke egy lakossági fórumon beismerte: 2010 előtt visszakérték az állami beruházásokra szánt pénzek 20 százalékát. Gyurcsány miniszterelnökségéhez több korrupciós ügy is kapcsolódik, ezek közül kiemelkedik a 4-es metró beruházása, ami ellen az EU csalás elleni hivatala is vizsgálatot indított.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a dunaújvárosi lakossági fórumán, miközben a jelenlegi kormányt szidalmazta, beismerte, hogy 2010 előtt visszakérték az állami beruházásokra szánt pénzek 20 százalékát – derült ki az Echo TV helyszínen készített felvételéből. „Akkoriban ez volt a politikai korrupció csúcsa” – fogalmazott a bukott miniszterelnök, akinek szavait pártja közleményben utólag úgy magyarázta, hogy azok a Fideszről szóltak. „Azok, akik akkoriban beérték 20 százalékkal, ma már a törvény segítségével nagyipari módon lopnak” – írták.

Gyurcsány Ferenc nem most beszélt először nyilvánosan a kormányzása alatti korrupcióról. 2013 októberé­ben egy pódiumbeszélgetésen fogalmazott úgy korábbi pártjáról, az MSZP-ről, hogy „sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon. Ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk”.

Fotó: Kurucz Árpád

A két kezén sem tudná megszámolni a bukott miniszterelnök, mennyit is hozott az a 20 százalék

Azóta többet tudunk a pénzek vándorlásáról: például minden idők egyik legnagyobb korrupciós botrányában, a 4-es metró beruházásában 166 milliárd forintot loptak el Budai Gyula szerint. A pénz az MSZP–SZDSZ pártkasszájában landolhatott a fideszes ország­gyűlési képviselő szerint, aki még elszámoltatási kormánybiztosként vizsgálta az ezer sebből vérző beruházást, ennek eredményeiről számolt be a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Mindennek előzménye pedig az, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal a 4-es metró építése során kiemelkedő súlyú szabálytalanságokat állapított meg, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig a beruházás szerződéseivel kapcsolatban több bűncselekmény miatt is feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen.

– Mit tud pontosan Gyurcsány Ferenc ezekről a korrupciós ügyekről, és kik kértek vissza a kormányzása idején 20 százalékot a beruházásokból? – kérdezte a Fidesz szóvivője. Puskás Imre arra is választ vár, hogy ez a 4-es metró szétlopott beruházásánál is igaz volt-e, illetve ebből a projektből mennyi pénz került az MSZP kasszájába. A szóvivő emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferencnek volt olyan nyilatkozata is, amely szerint többek között azért hagyta el az MSZP-t, mert ott lopnak.

Hirdetés

Kiemelt

Kalmár gólokkal építkezik

Három kontinensen foglalkoztatnak klubcsapatok magyar labdarúgókat. Összeállításunkban azokra összpontosítunk, akik szóba kerülhetnek a magyar válogatott keret kialakításakor.

Poszt-trauma

Gyurcsány kíséretével a börtönbe

„Ártatlan ember” vonult be.

Van baj… és nincs baj

Egy nem kormány közeli médiummal.

Horn Gábort láthatóan nem zavarják a számok

A liberális politikus fogalomzavarban is szenved.

Mellbevágó üzenet az egykori Francia elnöktől

Már akkor látta...

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!