2017. november 18., szombat, Jenő napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/kormanypartok-soros-miatt-hivtak-ossze-hazat-2104906/

Kormánypártok: Soros miatt hívták össze a Házat

Hétfőn tartja ellenzéki kezdeményezésre összehívott rendkívüli ülését az Országgyűlés. A parlament honlapján közzétett napirendi javaslat szerint az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyeket a napirend elfogadása után az interpellációk, az azonnali kérdések és válaszok, majd a kérdések követnének. Ezek után kezdenék tárgyalni a lex CEU eltörléséről szóló szocialista, valamint a kilakoltatási moratórium megújítását szorgalmazó LMP-s indítványt. A fideszes és KDNP-s képviselők távolmaradása miatt ugyanakkor várhatóan nem lesz határozatképes a rendkívüli ülés. Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője korábban sajnálatosnak nevezte, hogy az ellenzék a devizahiteleseket használja fel egy ilyen ülés „összerángatására” csupán annak érdekében, hogy „a CEU-t, Soros György egyetemét védjék, és ezt az ügyet megpróbálják megint napirendre venni”. „Mivel ezek nem valós kérdések és semmi aktualitása nincsen, ezért mi nem fogunk részt venni az ülésen” – jelentette ki a kereszténydemokrata politikus, hangsúlyozva, hogy a devizahiteleseket, ahogyan eddig, továbbra is segítik.

A rendkívüli ülés várhatóan nem lesz határozatképes

Fotó: Teknős Miklós

A rendkívüli ülés várhatóan nem lesz határozatképes

A Fidesz-frakció pedig közleményé­ben azt írta: a Jobbikot korábban nem érdekelte a devizahitelesek megmentése, több politikusuk, köztük Vona Gábor pártelnök nem szavazta meg sem a bankok elszámoltatását, sem a forintosítást. Mint fogalmaztak: a parlamenti ülést valójában Soros György üzletember és egyeteme „védelmére hívják össze”. Eközben „álszent módon” azokra a devizahitelesekre hivatkoznak, akiket segítség nélkül hagytak. A Jobbik és a szocialisták „az út szélén hagyták volna” a több százezer devizahiteles családot – olvasható a közleményben. Eszerint a Fidesz–KDNP 2010 óta több, devizahiteleseket segítő intézkedéseket hozott, ennek köszönhetően 25-30 százalékkal csökkentek a törlesztőrészletek, és „ezermilliárd forinttal csökkentek a családok terhei”.

Ismert: az MSZP azért kezdeményezte a rendkívüli parlamenti ülésnap összehívását, hogy módosítsák a felsőoktatási törvényt, miután az Euró­pai Bizottság újabb szakaszba léptette az ügyben Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

Hirdetés

Kiemelt

Poirot új bajusza

A Gyilkosság az Orient expresszen a brit krimiírónő talán leghíresebb műve, Hercule Poirot pedig már nem egyszerűen fiktív figura, hanem nyomozói archetípussá vált.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Agymenés a’la Bokros

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!