2017. szeptember 22., péntek, Móric napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/kormanypartok-soros-miatt-hivtak-ossze-hazat-2104906/

Kormánypártok: Soros miatt hívták össze a Házat

Hétfőn tartja ellenzéki kezdeményezésre összehívott rendkívüli ülését az Országgyűlés. A parlament honlapján közzétett napirendi javaslat szerint az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyeket a napirend elfogadása után az interpellációk, az azonnali kérdések és válaszok, majd a kérdések követnének. Ezek után kezdenék tárgyalni a lex CEU eltörléséről szóló szocialista, valamint a kilakoltatási moratórium megújítását szorgalmazó LMP-s indítványt. A fideszes és KDNP-s képviselők távolmaradása miatt ugyanakkor várhatóan nem lesz határozatképes a rendkívüli ülés. Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője korábban sajnálatosnak nevezte, hogy az ellenzék a devizahiteleseket használja fel egy ilyen ülés „összerángatására” csupán annak érdekében, hogy „a CEU-t, Soros György egyetemét védjék, és ezt az ügyet megpróbálják megint napirendre venni”. „Mivel ezek nem valós kérdések és semmi aktualitása nincsen, ezért mi nem fogunk részt venni az ülésen” – jelentette ki a kereszténydemokrata politikus, hangsúlyozva, hogy a devizahiteleseket, ahogyan eddig, továbbra is segítik.

A rendkívüli ülés várhatóan nem lesz határozatképes

Fotó: Teknős Miklós

A rendkívüli ülés várhatóan nem lesz határozatképes

A Fidesz-frakció pedig közleményé­ben azt írta: a Jobbikot korábban nem érdekelte a devizahitelesek megmentése, több politikusuk, köztük Vona Gábor pártelnök nem szavazta meg sem a bankok elszámoltatását, sem a forintosítást. Mint fogalmaztak: a parlamenti ülést valójában Soros György üzletember és egyeteme „védelmére hívják össze”. Eközben „álszent módon” azokra a devizahitelesekre hivatkoznak, akiket segítség nélkül hagytak. A Jobbik és a szocialisták „az út szélén hagyták volna” a több százezer devizahiteles családot – olvasható a közleményben. Eszerint a Fidesz–KDNP 2010 óta több, devizahiteleseket segítő intézkedéseket hozott, ennek köszönhetően 25-30 százalékkal csökkentek a törlesztőrészletek, és „ezermilliárd forinttal csökkentek a családok terhei”.

Ismert: az MSZP azért kezdeményezte a rendkívüli parlamenti ülésnap összehívását, hogy módosítsák a felsőoktatási törvényt, miután az Euró­pai Bizottság újabb szakaszba léptette az ügyben Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

Hirdetés

Kiemelt

Semjén Zsolt: a migráció következményeit nem lehet jóvátenni

A miniszterelnök-helyettes úgy vélekedett, hogy minden korábbinál brutálisabb kormányellenes gyalázkodásra kell felkészülni.

Poszt-trauma

Sátrazó migránsok miatt zárták be a híres egyetemet

8000 diák nem tanulhat.

Gyűlnek a fellegek a Soros-terv felett

A cenzúra agyréme fojtogatja a Wikipédiát (is).

Fény derült Jordán Tamás titkára

Ő is az utcára vonulna.

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!