2017. november 20., hétfő, Jolán napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/kormanyparti-jelolt-gyozott-pakson-2198050/

Kormánypárti jelölt győzött Pakson

A Fidesz–KDNP–Paksi Lokálpatrióták közös jelöltje, Szabó Péter meggyőző fölénnyel, a szavazatok 68 százalékát elnyerve győzött a vasárnapi paksi időközi polgármester-választáson.

Körülbelül 3400 szavazatot szerzett, a mögötte végzett Mezősi Árpád György (független) 1400 voksot kapott, a maradék 163 szavazaton Kerezsi László (Magyar Munkáspárt) és Medveczki Zoltán (Magyar Környezetvédők Pártja) osztozott. A választáson 31 százalékos volt a részvételi arány.

Szabó Péter, aki önkormányzati képviselőként is folytatja a munkát, lapunknak azt mondta: szerinte ez az eredmény legitimmé teszi az elkövetkező két év munkáját. – A választók a nyugodt kampányt értékelték a támadásokkal szemben – tette hozzá.

Pakson azért volt időközi voksolás, mert a 2014-ben polgármesterré választott Süli János összeférhetetlenség ­miatt május 31-ével lemondott tisztségéről, miután Áder János köztársasági elnök április 26-án kinevezte a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterré.

Hirdetés

Kiemelt

Tovább lazíthat a jegybank

Az októberi, eseménytelennek mondható ülést követően kedden újból a piaci szereplők figyelmének középpontjába kerülhet a magyar jegybank.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!