2017. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/kormany-nem-von-el-semmilyen-tamogatast-szocialis-es-gyermekvedelmi-agazattol-1911865/

Emmi: a kormány nem von el támogatást a szociális és gyermekvédelmi ágazattól

MTI
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint a sajtóhírekkel ellentétben a kormány nem von el semmilyen támogatást a szociális és gyermekvédelmi ágazattól – közölte a tárca szerdán az MTI-vel.

A minisztérium közleménye szerint a jövő évi költségvetésben több jut a szociális és gyermekvédelmi területre, a szociális ágazatban a magasabb iskolai végzettségűeknek és a régebben pályán lévőknek 9 milliárd forintos forrásból biztosítják a béremelést. A szociális ágazati összevont pótlék emelése majdnem 15 ezer embert érint és átlagosan bruttó 35 ezer forintos béremelést eredményez – írta az Emmi.

Kiemelik: a következő két évben további 33 százalékos béremelés lesz a szociális ágazatban, így 2013-hoz képest 2018-ra 62 százalékkal emelkednek a bérek. A kormány kiemelt célja, hogy ne csak erkölcsileg, de anyagilag is támogassa az ágazatban dolgozókat és ehhez a szükséges költségvetési forrásokat biztosította és biztosítani fogja a jövőben is – áll a tárca közleményében.

Szerdán a Jobbik, az MSZP és a Párbeszéd is azt kifogásolta, hogy a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a tavalyi költségvetésben bennragadt 90 millió forintot elveszik a szociális területtől, és azt versenysport támogatására csoportosítják át. Sneider Tamás és Vágó Sebestyén, a Jobbik országgyűlési képviselői közleményükben felháborítónak és elkeserítőnek nevezik, hogy Orbán Viktornak és a kormányának meg sem fordult a fejében, hogy ezt a pénzt ágazaton belüli jutalomként, vagy béren kívüli juttatásként adják oda azoknak, akik kemény munkával, ilyen keserves körülmények között is napról-napra fenntartják a szociális rendszert. A jobbikos politikusok ezért arra szólítják fel a kormányfőt, hogy bírálja felül a döntését, és adja azoknak ezt a pénzt, akik megérdemlik és akiknek jogosan jár.

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján szintén azt követelte, hogy rakják vissza eredeti helyére azt a 90 millió forintot, amit a kormány a szociális humánszolgáltatók bértámogatásából csoportosított át „Orbán hóbortjára”, a versenysportra.

Szabó Tímea a Párbeszéd társelnöke pedig közleményében Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől vár magyarázatot arra, hogy miért nem lehet ezt a 90 millió forintot a rászorulóknak odaadni.

Hirdetés

Kiemelt

A mesterséges intelligencia kockázatai

A Stanford Egyetem tudósaitól megjelent tanulmányban az áll, hogy a mesterséges intelligencia egy fotó alapján felismeri az emberek nemi orientációját, sőt a politikai nézeteit is.

Poszt-trauma

Divatdiktátorok szeszélye vagy tudatos provokáció?

Ön felvenné ezeket a ruhadarabokat?

Az emberéletekkel igenis el kell számolni

Hány halott kell még a bevándorláspártiaknak?

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

Óriásplakátokkal számolja fel önmagát a Jobbik?

Jöhet a fél évig tartó mocskolódás 1100 óriásplakáton.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!