2016. július 31., vasárnap, Oszkár napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/kompromisszumos-javaslat-kormanytol-355552/

Kompromisszumos javaslat a kormánytól

– A kormány 60 helyett 15 napig tartó terrorvészhelyzet kihirdetésébe is belemenne – nyilatkozta Gulyás Gergely a Die Pressének. Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának elnöke az osztrák lapnak hangsúlyozta, hogy a kormány kompromisszumkészsége csupán arra vonatkozik, hogy terrorveszélyhelyzetben a különleges jogrend az eredetileg tervezettnél rövidebb időre legyen elrendelhető.

– A Fidesz arról nem kíván tárgyalni, hogy a terrorvészhelyzetet ne a kormány rendelje el, mivel ilyen helyzetekben nem lehet várni a parlament döntésére – mondta Gulyás Gergely, aki egyúttal visszautasította azokat a feltételezéseket, hogy a kabinet visszaélne a terrorveszélyhelyzet elrendelésével, hiszen ennek szerinte nagyon súlyos politikai és jogi következményei lennének.

Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényhozásért felelős alelnöke megismételte: a terrorveszélyhelyzetet csak ahhoz hasonló esetekben hirdetné ki a kormány, mint amikor Brüsszelben robbantásoktól tartva két kerületben kijárási tilalmat rendeltek el, vagy amikor Hannoverben lefújtak egy labdarúgó-mérkőzést a hatóságok.

Az elmúlt napokban a Jobbik olyan kompromisszumos javaslatot fogalmazott meg, amely szerint három napra megadná a lehetőséget a kormánynak arra, hogy rendkívüli jogrendet vezessen be terrorveszély esetén, ezután azonban a parlament négyötödös többségű döntéséhez kötné a terrorveszélyhelyzet fenntartását.

Hirdetés

Kiemelt

Nézőtér hársillattal

Egy vetítővászon, egy pokróc, néhány hideg fröccs és pattogatott kukorica a csillagos ég alatt. Visszatértek, mi több: reneszánszukat élik a kertmozik.

Poszt-trauma

Pályahiba

Új pályára állítaná a magyar gazdaságot az LMP, ezért a párt akciótervet dolgoz ki.

Vágó István ezúttal Áderbe rúgott bele

A Gyurcsány-barát kvízmester hatalmas bakot lőtt.

Soros beindította a pénzágyúit: veszélyben a mesterterv

A spekuláns egyre szaporodó ráncait csak Hillary vasalhatja ki.

Csak, hogy a bajor belügyminiszter is megértse

„Nem fogtok nyugodtan aludni a házaitokban”.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!