2016. június 27., hétfő, László napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/kompromisszumos-javaslat-kormanytol-355552/

Kompromisszumos javaslat a kormánytól

– A kormány 60 helyett 15 napig tartó terrorvészhelyzet kihirdetésébe is belemenne – nyilatkozta Gulyás Gergely a Die Pressének. Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának elnöke az osztrák lapnak hangsúlyozta, hogy a kormány kompromisszumkészsége csupán arra vonatkozik, hogy terrorveszélyhelyzetben a különleges jogrend az eredetileg tervezettnél rövidebb időre legyen elrendelhető.

– A Fidesz arról nem kíván tárgyalni, hogy a terrorvészhelyzetet ne a kormány rendelje el, mivel ilyen helyzetekben nem lehet várni a parlament döntésére – mondta Gulyás Gergely, aki egyúttal visszautasította azokat a feltételezéseket, hogy a kabinet visszaélne a terrorveszélyhelyzet elrendelésével, hiszen ennek szerinte nagyon súlyos politikai és jogi következményei lennének.

Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényhozásért felelős alelnöke megismételte: a terrorveszélyhelyzetet csak ahhoz hasonló esetekben hirdetné ki a kormány, mint amikor Brüsszelben robbantásoktól tartva két kerületben kijárási tilalmat rendeltek el, vagy amikor Hannoverben lefújtak egy labdarúgó-mérkőzést a hatóságok.

Az elmúlt napokban a Jobbik olyan kompromisszumos javaslatot fogalmazott meg, amely szerint három napra megadná a lehetőséget a kormánynak arra, hogy rendkívüli jogrendet vezessen be terrorveszély esetén, ezután azonban a parlament négyötödös többségű döntéséhez kötné a terrorveszélyhelyzet fenntartását.

Hirdetés

Kiemelt

A Hősök terén köszönthetik a szurkolók a hazatérő válogatottat

A magyar szövetség (MLSZ) közleménye szerint a csapattal és a szakmai stáb tagjaival 18 órakor találkozhatnak a drukkerek.

Poszt-trauma

Homoszexuális rendőrök és az Unió válsága

Ne csodálkozzunk, hogy az angolok kiléptek.

Farkasházy ismét belerúgott Orbánba

„Akkor Rákosit is szeretnem kellene Puskás, Kocsis és Hidegkuti miatt?”

Emiatt a dal miatt zárhatnak ki minket az Eb-ről

Kering egy rigmus a magyar drukkerek között, amelyet jó lenne tartalékolni a lyoni mérkőzésen.

Így alázza a média a cigányokat

A szokásos pozitív diszkrimináció.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!