2016. május 31., kedd, Angéla, Petronella napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/kompromisszumos-javaslat-kormanytol-355552/

Kompromisszumos javaslat a kormánytól

– A kormány 60 helyett 15 napig tartó terrorvészhelyzet kihirdetésébe is belemenne – nyilatkozta Gulyás Gergely a Die Pressének. Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának elnöke az osztrák lapnak hangsúlyozta, hogy a kormány kompromisszumkészsége csupán arra vonatkozik, hogy terrorveszélyhelyzetben a különleges jogrend az eredetileg tervezettnél rövidebb időre legyen elrendelhető.

– A Fidesz arról nem kíván tárgyalni, hogy a terrorvészhelyzetet ne a kormány rendelje el, mivel ilyen helyzetekben nem lehet várni a parlament döntésére – mondta Gulyás Gergely, aki egyúttal visszautasította azokat a feltételezéseket, hogy a kabinet visszaélne a terrorveszélyhelyzet elrendelésével, hiszen ennek szerinte nagyon súlyos politikai és jogi következményei lennének.

Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényhozásért felelős alelnöke megismételte: a terrorveszélyhelyzetet csak ahhoz hasonló esetekben hirdetné ki a kormány, mint amikor Brüsszelben robbantásoktól tartva két kerületben kijárási tilalmat rendeltek el, vagy amikor Hannoverben lefújtak egy labdarúgó-mérkőzést a hatóságok.

Az elmúlt napokban a Jobbik olyan kompromisszumos javaslatot fogalmazott meg, amely szerint három napra megadná a lehetőséget a kormánynak arra, hogy rendkívüli jogrendet vezessen be terrorveszély esetén, ezután azonban a parlament négyötödös többségű döntéséhez kötné a terrorveszélyhelyzet fenntartását.

Kiemelt

Orbán Viktor: ha nincs az Európai Néppárt, Magyarország ma nem tagja az EU-nak

A miniszterelnök arra az álláspontra helyezkedett, hogy az EPP az elmúlt évtizedekben a történelmi kérdésekben jó döntéseket hozott, jó ügyekért állt ki, és végigvitte az akaratát.

Poszt-trauma

Amíg a felesége haldoklott, megmászta az Everestet

Tanmese az emberi önzésről.

Lúzermagyarozás és a Veszprém kudarca

Katasztrófa-e a kölni vereség?

Leszbikus nyomulás az ELTE klubnál

Ne várjunk jó modort a homoszexuális szervezetektől.

Kocsis Zoltán fején találta a szöget

A kultúránkat elsöprő jelenségekről beszélt.

Hirdetés