2017. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/klebelsberg-kozpont-stabil-tankeruletek-anyagi-helyzete-1895059/

Klebelsberg Központ: stabil a tankerületek anyagi helyzete

Klebelsberg Központ Stratégiai és Kommunikációs Főosztály

Visszautasítja a Klebelsberg Központ a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (FŐSZEGY) nevű szervezet állításait arról, hogy másolópapírra és krétára szednek pénzt az állami intézményfenntartók a szülőktől táboroztatás címén – írták közleményükben, hozzátéve: ezek a megjegyzések minden alapot nélkülöznek, a régi kliséket ismételgetik, és egyetlen célt szolgálnak: heccelni a közvéleményt és a szülőket, nem törődve azzal, hogy valótlanságokat tartalmaznak.

A valóság ezzel szemben az, hogy a fenntartói feladatokat ellátó tankerületi központok rendelkeznek a feladataikhoz szükséges költségvetéssel, és minden alapvető eszköz beszerzése folyamatosan és rendben megtörténik. Az előttünk álló időszakban a fenntartók elvégzik a szükséges karbantartási munkálatokat az iskolákban, hogy a diákok szeptemberben szép, kulturált környezetben kezdhessék meg a következő tanévet.

A FŐSZEGY közleményének állításával ellentétben a tankerületi központok nem szerveznek táborokat, hiszen a gyermekvédelmi törvény értelmében a tanítási szünetek ideje alatt a települési önkormányzatok biztosítják az igények alapján a diákok felügyeletét. Az iskolaépületekben az intézmények által szervezett táborokból befolyó bevételeket az intézmények a saját igényeiknek megfelelő fejlesztésekre fordíthatják, nem pedig a működési feladatokra, amelyeket a fenntartó teljes egészében finanszíroz. Ahogy eddig, úgy ezután is transzparens és jogszerű módon működnek a tankerületi központok, amelyek a szülőket is partnernek, és nem pénzügyi forrásnak tekintik.

Felhívjuk a FŐSZEGY figyelmét, hogy az állami intézményfenntartás szervezeti modellje lényegesen megváltozott, 2017. január elsejével 59 tankerületi központ végzi a fenntartói tevékenységet, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) pedig megszűnt – írta a Klebelsberg Központ Stratégiai és Kommunikációs Főosztály

Hirdetés

Kiemelt

A mesterséges intelligencia kockázatai

A Stanford Egyetem tudósaitól megjelent tanulmányban az áll, hogy a mesterséges intelligencia egy fotó alapján felismeri az emberek nemi orientációját, sőt a politikai nézeteit is.

Poszt-trauma

Divatdiktátorok szeszélye vagy tudatos provokáció?

Ön felvenné ezeket a ruhadarabokat?

Az emberéletekkel igenis el kell számolni

Hány halott kell még a bevándorláspártiaknak?

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

Óriásplakátokkal számolja fel önmagát a Jobbik?

Jöhet a fél évig tartó mocskolódás 1100 óriásplakáton.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!