2017. szeptember 21., csütörtök, Máté, Mirella napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/klebelsberg-kozpont-kozlemenye-jogszeruen-dontott-tankerulet-2165548/

Klebelsberg Központ: Jogszerűen döntött a tankerület

MTI
Jogszerűen döntött a tankerület a pásztói intézményvezető-helyettesről, olvasható a Klebelsberg Központ Stratégiai és Kommunikációs Főosztály szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Jogszerűen és szakszerűen járt el a Salgótarjáni Tankerületi Központ, mint fenntartó a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum volt igazgatóhelyettesének, Broszman Györgynek a vezetői megbízásának visszavonása kapcsán. Sajnálatos módon ferdítések és valótlanságok jelentek meg az üggyel kapcsolatban a sajtóban, amelyeket a Klebelsberg Központ és az illetékes tankerületi központ is visszautasít.

Az intézmény igazgatóhelyettesei megbízásának visszavonásáról 2017. augusztus 15-ei határnappal 2017. március 17-én született munkáltatói döntés, amelyről az érintettek írásbeli értesítést kaptak. Közéjük tartozott Broszman György igazgatóhelyettes is. Az intézkedésre azért került sor, mert a korábbi megbízást jogszerűtlenül, határozatlan időre adta az intézmény igazgatója még az állami fenntartásba vétel előtt. A vonatkozó szabályozás értelmében ezért szükséges volt a helyzetet rendezni.

A beosztás visszavonására a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény 23. § (3) bekezdés alapján került sor, amely a határozatlan idejű megbízást nem engedi meg. A megbízás visszavonására azért augusztus 15-ei határnappal került sor, mert a Salgótarjáni Tankerületi Központ nem akarta, hogy a tanév biztonságos befejezését a döntés befolyásolja.

Broszman Györgynek, mint a Pásztói Mikszáth Kálmán Líceum igazgatóhelyettesének vagyonnyilatkozat – tételi kötelezettsége volt a vonatkozó jogszabályok értelmében, amelyet 2017. június 30-ig meg kellett volna tennie. Erről június 2-án értesítést is kapott, majd miután nem teljesítette határidőre, a fenntartó ismételten felszólította írásban és szóban is arra, hogy tegyen eleget törvényi kötelezettségének. Mivel a felszólítások ellenére sem juttatta el a vagyonnyilatkozatát a Tankerületi Központhoz, ezért a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségről szóló törvény 9.§ (1) bekezdése értelmében három évig nem kaphat vezetői megbízást.

A Salgótarjáni Tankerületi Központ működése során a hatályos jogszabályok alapján látja el a feladatait, minden esetben a diákok érdekeit szem előtt tartva. Broszman György munkájára a tankerületi központ a továbbiakban is számít, ezért pedagógusként az intézményben fog a továbbiakban is tanítani. A Klebelsberg Központ felhívja a figyelmet, hogy a felelőtlen vádaskodások, a pedagógusok heccelése negatív hatással van a diákok nevelésére, oktatására.

Hirdetés

Kiemelt

Orbán Viktor: alapvető érdek a magyar nagyvállalatok számának növekedése

A Béres Gyógyszergyár kapacitásbővítő beruházásánál a kormányfő kiemelte: a szolnoki gyár kapacitásbővítésének köszönhetően 60 új munkahely jön létre.

Poszt-trauma

Fény derült Jordán Tamás titkára

Ő is az utcára vonulna.

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Alinda Katinkába rúg

Alföldivel természetesen jóban van.

Gyurcsány gyónásra szólított fel!

Sose hittük volna, hogy ez megtörténhet.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!