2017. november 18., szombat, Jenő napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/klebelsberg-kozpont-kozlemenye-jogszeruen-dontott-tankerulet-2165548/

Klebelsberg Központ: Jogszerűen döntött a tankerület

MTI
Jogszerűen döntött a tankerület a pásztói intézményvezető-helyettesről, olvasható a Klebelsberg Központ Stratégiai és Kommunikációs Főosztály szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Jogszerűen és szakszerűen járt el a Salgótarjáni Tankerületi Központ, mint fenntartó a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum volt igazgatóhelyettesének, Broszman Györgynek a vezetői megbízásának visszavonása kapcsán. Sajnálatos módon ferdítések és valótlanságok jelentek meg az üggyel kapcsolatban a sajtóban, amelyeket a Klebelsberg Központ és az illetékes tankerületi központ is visszautasít.

Az intézmény igazgatóhelyettesei megbízásának visszavonásáról 2017. augusztus 15-ei határnappal 2017. március 17-én született munkáltatói döntés, amelyről az érintettek írásbeli értesítést kaptak. Közéjük tartozott Broszman György igazgatóhelyettes is. Az intézkedésre azért került sor, mert a korábbi megbízást jogszerűtlenül, határozatlan időre adta az intézmény igazgatója még az állami fenntartásba vétel előtt. A vonatkozó szabályozás értelmében ezért szükséges volt a helyzetet rendezni.

A beosztás visszavonására a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény 23. § (3) bekezdés alapján került sor, amely a határozatlan idejű megbízást nem engedi meg. A megbízás visszavonására azért augusztus 15-ei határnappal került sor, mert a Salgótarjáni Tankerületi Központ nem akarta, hogy a tanév biztonságos befejezését a döntés befolyásolja.

Broszman Györgynek, mint a Pásztói Mikszáth Kálmán Líceum igazgatóhelyettesének vagyonnyilatkozat – tételi kötelezettsége volt a vonatkozó jogszabályok értelmében, amelyet 2017. június 30-ig meg kellett volna tennie. Erről június 2-án értesítést is kapott, majd miután nem teljesítette határidőre, a fenntartó ismételten felszólította írásban és szóban is arra, hogy tegyen eleget törvényi kötelezettségének. Mivel a felszólítások ellenére sem juttatta el a vagyonnyilatkozatát a Tankerületi Központhoz, ezért a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségről szóló törvény 9.§ (1) bekezdése értelmében három évig nem kaphat vezetői megbízást.

A Salgótarjáni Tankerületi Központ működése során a hatályos jogszabályok alapján látja el a feladatait, minden esetben a diákok érdekeit szem előtt tartva. Broszman György munkájára a tankerületi központ a továbbiakban is számít, ezért pedagógusként az intézményben fog a továbbiakban is tanítani. A Klebelsberg Központ felhívja a figyelmet, hogy a felelőtlen vádaskodások, a pedagógusok heccelése negatív hatással van a diákok nevelésére, oktatására.

Hirdetés

Kiemelt

Anyagilag is megbecsülik a szociális ágazat dolgozóit

Egy idősek bentlakásos intézményé­ben egy ápoló 27 éves munkaviszonnyal 2013-ban még 166 800 forintot keresett, addig 2018. november elsejétől pedig már 311 780 forintot fog keresni.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon
Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Agymenés a’la Bokros

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!