2016. június 30., csütörtök, Pál napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/kirekeszto-vicceket-posztol-pedagogustuntetes-szervezoje-359923/

Kirekesztő vicceket posztol a pedagógustüntetés szervezője

Kirekesztő vicceket oszt meg rendszeresen saját közösségi oldalán a pedagógustüntetés egyik szervezője. Koroknyai Sándor a Híradó kérdésére azt mondta: nem tartja sértőnek ezeket a bejegyzéseket. Nem sokkal ezután volt olyan bejegyzés, ami eltűnt az oldalról.

Cigányok, zsidók, nők – róluk szóló vicceket oszt meg rendszeresen Facebook-oldalán a pedagógustüntetések egyik szervezője. Koroknyai Sándor a Szolidaritás mozgalom szombathelyi politikusa. Facebook-bejegyzéseiben több vicc is szerepel: ezekben a cigányság és a fémtolvajlás, a nők és a butaság valamint a zsidók és a haszonlesés összekapcsolódik – hangzott el az M1 Híradójában.

2013-ban Koroknyai Sándor még olyan tüntetésen vett részt, amely a kirekesztés ellen állt ki. A Szolidaritás nevében most a pedagógusok tüntetését szervezte Szombathelyen. Oldalán a kirekesztő viccek mellett a tüntetésekről is megosztott fotókat, videókat.

Egy fotó Koroknyai Sándor Facebook-oldaláról a pedagógustüntetés szombathelyi pillanata

Egy fotó Koroknyai Sándor Facebook-oldaláról a pedagógustüntetés szombathelyi pillanata

A Híradó megkereste Koroknyai Sándort. Azt akarták megtudni, hogy miért viccelődik cigányokon, zsidókon, nőkön. Szerették volna azt is megkérdezni, hogy közéleti szereplését, például a pedagógustüntetések szervezését összeegyeztethetőnek tartja-e a kirekesztő viccek terjesztésével.

Koronyai Sándort telefonon érték el, először a kérdésekre azt mondta: nem gondolja úgy, hogy sértőek lennének a megosztott viccek. De azt is mondta, hogy nem emlékszik ilyesmire, aztán még azt is, hogy válogatni kéne belőlük, mert így nem tudja.

A Híradó munkatársai fölajánlották neki, hogy megmutatják a saját vicceit a saját Facebook-oldaláról, de ezek után sem kívánt nyilatkozni. Annyit mondott, hogy szerinte a gyűlöletet a másik oldalon kell keresni.

Nem sokkal azután, hogy beszéltek Koroknyai Sándorral, a nyilvános Facebook-oldalán változások történtek. Nem látható tovább például az a vicc, amely a cigányság és a fémtolvajlás között von párhuzamot.

Hirdetés

Kiemelt

GloriettNem kitalált építészet

Potzner Ferenc a Budai Várban a Sándor-palota újjávarázsolásával tette le a névjegyét, majd oroszlánrészt vállalt a Várkert Bazár új életre keltésében is.

Poszt-trauma

Soros a bevándorlási kvóta ellen

A milliárdos a határvédelemre is költene.

Fityisz a politikai elitnek: egy véleményen Orbán és Sarkozy

A brüsszeli vezetőknek ideje lenne elgondolkodni a folytatásról és a demokrácia lényegéről.

Mackónadrág, Soho Party, Hajdú B.

A kiesés után is azt álmodom, hogy Stieber-mezben átemelem az osztrák kapust.

Loretta gyereket akar – Újra Budapest Pride

A nagykövetek remélik, hogy a magyarok jól fognak viselkedni.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!