2016. július 23., szombat, Lenke napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/kirekeszto-vicceket-posztol-pedagogustuntetes-szervezoje-359923/

Kirekesztő vicceket posztol a pedagógustüntetés szervezője

Kirekesztő vicceket oszt meg rendszeresen saját közösségi oldalán a pedagógustüntetés egyik szervezője. Koroknyai Sándor a Híradó kérdésére azt mondta: nem tartja sértőnek ezeket a bejegyzéseket. Nem sokkal ezután volt olyan bejegyzés, ami eltűnt az oldalról.

Cigányok, zsidók, nők – róluk szóló vicceket oszt meg rendszeresen Facebook-oldalán a pedagógustüntetések egyik szervezője. Koroknyai Sándor a Szolidaritás mozgalom szombathelyi politikusa. Facebook-bejegyzéseiben több vicc is szerepel: ezekben a cigányság és a fémtolvajlás, a nők és a butaság valamint a zsidók és a haszonlesés összekapcsolódik – hangzott el az M1 Híradójában.

2013-ban Koroknyai Sándor még olyan tüntetésen vett részt, amely a kirekesztés ellen állt ki. A Szolidaritás nevében most a pedagógusok tüntetését szervezte Szombathelyen. Oldalán a kirekesztő viccek mellett a tüntetésekről is megosztott fotókat, videókat.

Egy fotó Koroknyai Sándor Facebook-oldaláról a pedagógustüntetés szombathelyi pillanata

Egy fotó Koroknyai Sándor Facebook-oldaláról a pedagógustüntetés szombathelyi pillanata

A Híradó megkereste Koroknyai Sándort. Azt akarták megtudni, hogy miért viccelődik cigányokon, zsidókon, nőkön. Szerették volna azt is megkérdezni, hogy közéleti szereplését, például a pedagógustüntetések szervezését összeegyeztethetőnek tartja-e a kirekesztő viccek terjesztésével.

Koronyai Sándort telefonon érték el, először a kérdésekre azt mondta: nem gondolja úgy, hogy sértőek lennének a megosztott viccek. De azt is mondta, hogy nem emlékszik ilyesmire, aztán még azt is, hogy válogatni kéne belőlük, mert így nem tudja.

A Híradó munkatársai fölajánlották neki, hogy megmutatják a saját vicceit a saját Facebook-oldaláról, de ezek után sem kívánt nyilatkozni. Annyit mondott, hogy szerinte a gyűlöletet a másik oldalon kell keresni.

Nem sokkal azután, hogy beszéltek Koroknyai Sándorral, a nyilvános Facebook-oldalán változások történtek. Nem látható tovább például az a vicc, amely a cigányság és a fémtolvajlás között von párhuzamot.

Hirdetés

Kiemelt

TusványosOrbán Viktor: gazdasági és elitválság áll a problémák hátterében

Európának harcolnia kell, de előbb meg kell határozni, konkrétan mi a probléma a világban, ugyanis a migrációs válság is csak egy jelenség – mondta Orbán Viktor Tusnádfürdőn.

Poszt-trauma

Gyurcsány anyósa jelentett

Most meg kéne lepődnünk?

Az albánok beárazták Thomas Dollt

Nem dicsérhetjük a magyar futballistákat sem, méltatlan volt a Fradi-mezhez a szerdai produkció.

11 éves gyereket fejeztek le az USA támogatottjai

Nem az ISIS tette.

Fel kéne fogni: nem fognak integrálódni!

A liberális sajtónak még nem esett le.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!