2016. augusztus 30., kedd, Rózsa napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/kirekeszto-vicceket-posztol-pedagogustuntetes-szervezoje-359923/

Kirekesztő vicceket posztol a pedagógustüntetés szervezője

Kirekesztő vicceket oszt meg rendszeresen saját közösségi oldalán a pedagógustüntetés egyik szervezője. Koroknyai Sándor a Híradó kérdésére azt mondta: nem tartja sértőnek ezeket a bejegyzéseket. Nem sokkal ezután volt olyan bejegyzés, ami eltűnt az oldalról.

Cigányok, zsidók, nők – róluk szóló vicceket oszt meg rendszeresen Facebook-oldalán a pedagógustüntetések egyik szervezője. Koroknyai Sándor a Szolidaritás mozgalom szombathelyi politikusa. Facebook-bejegyzéseiben több vicc is szerepel: ezekben a cigányság és a fémtolvajlás, a nők és a butaság valamint a zsidók és a haszonlesés összekapcsolódik – hangzott el az M1 Híradójában.

2013-ban Koroknyai Sándor még olyan tüntetésen vett részt, amely a kirekesztés ellen állt ki. A Szolidaritás nevében most a pedagógusok tüntetését szervezte Szombathelyen. Oldalán a kirekesztő viccek mellett a tüntetésekről is megosztott fotókat, videókat.

Egy fotó Koroknyai Sándor Facebook-oldaláról a pedagógustüntetés szombathelyi pillanata

Egy fotó Koroknyai Sándor Facebook-oldaláról a pedagógustüntetés szombathelyi pillanata

A Híradó megkereste Koroknyai Sándort. Azt akarták megtudni, hogy miért viccelődik cigányokon, zsidókon, nőkön. Szerették volna azt is megkérdezni, hogy közéleti szereplését, például a pedagógustüntetések szervezését összeegyeztethetőnek tartja-e a kirekesztő viccek terjesztésével.

Koronyai Sándort telefonon érték el, először a kérdésekre azt mondta: nem gondolja úgy, hogy sértőek lennének a megosztott viccek. De azt is mondta, hogy nem emlékszik ilyesmire, aztán még azt is, hogy válogatni kéne belőlük, mert így nem tudja.

A Híradó munkatársai fölajánlották neki, hogy megmutatják a saját vicceit a saját Facebook-oldaláról, de ezek után sem kívánt nyilatkozni. Annyit mondott, hogy szerinte a gyűlöletet a másik oldalon kell keresni.

Nem sokkal azután, hogy beszéltek Koroknyai Sándorral, a nyilvános Facebook-oldalán változások történtek. Nem látható tovább például az a vicc, amely a cigányság és a fémtolvajlás között von párhuzamot.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Kiemelt

Új kihívás új játékosokkal

Bernd Storck az Eb-re kijutásnál nagyságrendekkel nehezebb feladatnak véli a kvalifikációt a 2018-as oroszországi vb-re, mégis képesnek tartja csapatát a második hely megszerzésére.

Poszt-trauma

Clinton elintézte: az Alapító atyák forognak a sírjukban

Egy demokráciában a szólásszabadság szent és sérthetetlen.

Médiamanipuláció: már a saját szemének sem hihet az ember

Ezek szerint Mrs.Clinton győzelméért semmilyen ár sem drága.

Merkel: senki nem ússza meg a muszlim betelepítést

A kancellár nem rántja el a kormányt.

Migránsok a Vereckei hágónál

Kétfarkú kutyák: öngól kapásból.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!