2017. november 21., kedd, Olivér napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/kifizetnek-mindenkit-akit-czegledyek-becsaptak-2454445/

Kifizetnek mindenkit, akit Czeglédyék becsaptak

Egyesíthetik a Gyurcsányhoz közel álló politikus ügyében zajló eljárásokat
Az Országgyűlés kedden határozatban kérte fel a kormányt, hogy gondoskodjon a Czeglédy-ügyben ki nem fizetett fiatalok és nyugdíjasok rendkívüli kárrendezéséről. A Magyar Idők úgy tudja, egyesíthetik a Gyurcsány Ferenc jogi képviseletét ellátó politikussal szembeni eljárásokat.

A kabinetnek a lehető leggyorsabban ki kell fizetnie azokat, akiket ­Czeglédy Csaba, az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi képviselője és társai tudatosan megkárosítottak – az erről szóló fideszes indítványt 148 kormánypárti és jobbikos igen szavazattal, három nem ellenében fogadta el a parlament (az egyébként tartózkodó MSZP-frakció három tagja, Molnár Zsolt, Tukacs István és Kiss László ugyancsak igennel szavazott, elmondásuk szerint véletlenül).

Fotó: Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A gyanú szerint az ügyvéd és társai hárommilliárddal károsították meg az államot

A Ház emellett indokoltnak látja annak vizsgálatát, hogy a Human Operator Zrt. tevékenységének volt-e köze azon balliberális pártok finanszírozásához, amelyeknek Czeglédy a mai napig képviselője a szombathelyi közgyűlésben. A javaslat benyújtói emlékeztettek: 2017 májusában derült fény az elmúlt évek egyik legjelentősebb, bűnszervezetben elkövetett csalássorozatára, amelynek közvetlen károsultja az a mintegy ezer fiatal, akik a Czeglédy vezette Human Operator Zrt. által szervezett hálózaton keresztül vállaltak munkát. A károsultak a májusi és júniusi jövedelmüket nem kapták meg, az elmaradás becslések szerint százmilliós nagyságrendű.

Ismert: a megalapozott gyanú szerint Czeglédy a társaival 2013–2016 között mintegy hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. A férfi az MSZP, a DK és Gyurcsány Ferenc családi cége, az Altus Zrt. ügyvédjeként is eljárt korábban. A Human Operator több alkalommal is több tíz milliós kölcsönt kapott a Dobrev Klára vezette az Altustól, ezért Gyurcsány feleségét a NAV munkatársai a jövő héten tanúként akarják meghallgatni.

A Magyar Idők információi szerint napokon belül egyesíthetik a NAV és a Nemzeti Nyomozó Iroda ez ügyben zajló eljárásait. Utóbbi azért kezdett nyomozni, mert a Human Operator jó fél évig működött úgy, hogy a folyószámláin papíron egy fillér sem volt. Mindezt azért, hogy a tartozásokat ne tudják végrehajtással behajtani.

Hirdetés

Kiemelt

Tovább szépül a Budakeszi Vadaspark

A tervek szerint bővítik a Budakeszi Vadaspark területét, ahol a látogatók megnyerése érdekében folyamatosan fejlesztenek.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!