2017. július 26., szerda, Anna, Anikó napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/kiemelten-osztonzik-fiatalok-csaladalapitasat-1956118/

Kiemelten ösztönzik a fiatalok családalapítását

A kormány kiemelten segíti a családalapítás előtt álló fiatalokat is. Azok, akik meghozták a családalapítás komoly döntését, számíthatnak a kormány támogatására, és azt szeretnék elérni, hogy ne legyen anyagi akadálya a gyermekvállalásnak – jelentette ki Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szombati sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár a kormányzati segítség közül kiemelte azt, hogy munkát adnak a fiataloknak, hiszen soha nem látott mélyponton van a munkanélküliség, és ez igaz az ifjúsági munkanélküliségre is. Az intézkedések közül kiemelte, hogy gyermekvállalás esetén januártól lehetőség nyílik a diákhitel felfüggesztésére és elengedésére. A jelenlegihez képest duplájára emelik a hallgatói gyed (gyermekgondozási díj) igénybevételének időtartamát.

Az a cél, hogy ne legyen anyagi akadálya a gyermekvállalásnak

Mint arról korábban beszámoltunk, ez csak egyike az intézkedéseknek: a kormány ötvenmillió forintos támogatásával országos hálózattá fejlődött a gyermekvállalást népszerűsítő Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. Konferenciákon, népszerűsítő kiadványokkal próbálják elérni a fiatalokat, és rávenni őket, hogy merjenek családot alapítani.

A napokban Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy rendezvényen elmondta: amennyiben a családok nagyobb anyagi biztonságban érzik magukat, akkor Magyarországon a demográfiai folyamatok is pozitív irányba mozdulnak majd el. Éppen ezért az összes családot nézve – amiben benne vannak az egy-, a két- és a sokgyermekesek is – átlagosan több mint kétszázezer forinttal többől gazdálkodhatnak, mint évekkel ezelőtt. Ugyanakkor a kiadások terén is igyekeztek könnyíteni a családok terhein, hiszen többek között csökkentették az alapvető élelmiszerek áfáját és bevezették a családi otthonteremtési kedvezményt is.

Az államtitkár szerint így segítik azoknak a családoknak a döntését, akik egy vagy több gyermeket szeretnének vállalni Magyarországon.

Kiemelt

Nyertesek nélküli történet

A kortárs irodalom sokszor hív női alakokat segítségül ahhoz, hogy a sorsukon keresztül az elhallgatásokat feloldjuk, meg- és kibeszéljük.

Poszt-trauma

Gigantikus tiltakozás madártávlatból

Az olaszok egyre határozottabbak migráns-ügyben.

Dermesztő titkokról libben fel a fátyol

Ezekkel a No-Go zónákkal csak a baj van...

Simicska lapja teljesen elrugaszkodott a valóságtól

Bagoly mondja verébnek.

Egyszeri bűnöző, vagy visszaeső

Etikus?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!