2017. szeptember 21., csütörtök, Máté, Mirella napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/kiemelten-osztonzik-fiatalok-csaladalapitasat-1956118/

Kiemelten ösztönzik a fiatalok családalapítását

A kormány kiemelten segíti a családalapítás előtt álló fiatalokat is. Azok, akik meghozták a családalapítás komoly döntését, számíthatnak a kormány támogatására, és azt szeretnék elérni, hogy ne legyen anyagi akadálya a gyermekvállalásnak – jelentette ki Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szombati sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár a kormányzati segítség közül kiemelte azt, hogy munkát adnak a fiataloknak, hiszen soha nem látott mélyponton van a munkanélküliség, és ez igaz az ifjúsági munkanélküliségre is. Az intézkedések közül kiemelte, hogy gyermekvállalás esetén januártól lehetőség nyílik a diákhitel felfüggesztésére és elengedésére. A jelenlegihez képest duplájára emelik a hallgatói gyed (gyermekgondozási díj) igénybevételének időtartamát.

Az a cél, hogy ne legyen anyagi akadálya a gyermekvállalásnak

Mint arról korábban beszámoltunk, ez csak egyike az intézkedéseknek: a kormány ötvenmillió forintos támogatásával országos hálózattá fejlődött a gyermekvállalást népszerűsítő Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. Konferenciákon, népszerűsítő kiadványokkal próbálják elérni a fiatalokat, és rávenni őket, hogy merjenek családot alapítani.

A napokban Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy rendezvényen elmondta: amennyiben a családok nagyobb anyagi biztonságban érzik magukat, akkor Magyarországon a demográfiai folyamatok is pozitív irányba mozdulnak majd el. Éppen ezért az összes családot nézve – amiben benne vannak az egy-, a két- és a sokgyermekesek is – átlagosan több mint kétszázezer forinttal többől gazdálkodhatnak, mint évekkel ezelőtt. Ugyanakkor a kiadások terén is igyekeztek könnyíteni a családok terhein, hiszen többek között csökkentették az alapvető élelmiszerek áfáját és bevezették a családi otthonteremtési kedvezményt is.

Az államtitkár szerint így segítik azoknak a családoknak a döntését, akik egy vagy több gyermeket szeretnének vállalni Magyarországon.

Hirdetés

Kiemelt

Szijjártó Péter: Minden eddiginél fontosabb a nukleáris kísérletek tilalma

Szijjártó Péter azt kérte azoktól az országoktól, amelyeknek jelentős nukleáris kapacitásai vannak, hogy írják alá és ratifikálják az egyezményt.

Poszt-trauma

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Alinda Katinkába rúg

Alföldivel természetesen jóban van.

Gyurcsány gyónásra szólított fel!

Sose hittük volna, hogy ez megtörténhet.

Sokan példát vehetnének az új magyar sportcsillagról

Új hős született.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!