2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/kettos-mercevel-mer-heti-valasz-foszerkesztoje-2678143/

Kettős mércével mér a Heti Válasz főszerkesztője

ECHO TV
Nem kifogásolja Borókai Gábor, hogy lánya több száz milliós állami megbízásokat kapott. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Heti Válasz, amelynek Borókai a vezetője ugyanakkor folyamatosan támadja Orbán Viktor családját azt sugallva, hogy korrupción keresztül jutottak állami pénzekhez.

Rendszeresen közöl olyan cikkeket a Heti Válasz, amelyekben azt sugallja, Orbán Viktor miniszterelnök családtagjainak cégei korrupt módon jutnak állami pénzhez. Legutóbb egy hete azt írták, hogy hirtelen 17 cége lett Orbán Viktor vejének. Májusban pedig azt közölték: Tiborcz embere olyan irodát gründolt a Gellérthegyen, hogy ihaj! Egy másik cikkben pedig a miniszterelnök fiának a hitéletéről írnak.

Borókai Gábor az ECHO TV Híradójának megkeresésére azt válaszolta, ők soha nem támadták sem Orbán Viktort, sem pedig a családját. Ők azt írják meg, ha ugyanazok nyernek állami tendereken, az ugyanis feltűnő.

Borókai Gábor főszerkesztő és az Orbán-kormány egykori szóvivője azonban azt nem tartja aggályosnak, ha lánya cége rendszeresen nyer több száz milliós állami közbeszerzéseken.

Legutóbb ezen a héten bízta meg konferencia- és rendezvényszervezéssel a céget a Magyar Nemzeti Bank 350 millió forintért. Tavaly pedig egy nettó bő 200 milliós keretösszegű megbízást kötöttek. Borókai azzal magyarázkodik, hogy ő már nem kormányszóvivő, nincs köze lánya cége és a jegybank viszonyához.

Simicska Lajos lapjának főszerkesztője, Borókai szerint nincs köze lánya szerződésének ahhoz, hogy korábban az Orbán-kormány szóvivőjeként dolgozott, majd egy olyan lapnak lett a főszerkesztője, amelyben Matolcsy György jelenlegi MNB-elnöknek saját rovata volt. Az sem számít, hogy
Borókai felesége Dr. Borókainé dr. Vajdovits Éva, korábban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kormányirodát helyettes államtitkárként irányította, illetve a Magyar Közlöny felelős szerkesztője volt.
A teljes tartalom IDE kattintva érhető el .

Kiemelt

Részlegesen leállt az amerikai közigazgatás

Annak hátterében, hogy a szenátus elutasította a további finanszírozást a többségi republikánusok, illetve a demokrata pártiak közötti ellentétek állnak.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!