2017. december 11., hétfő, Árpád napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/kerdesek-az-iskolaatadasi-perben-2309683/

Kérdések az iskolaátadási perben

November 3-án folytatódik a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon az a per, amelyet a Pest megyei Csömör önkormányzata kezdeményezett az iskolaátadással kapcsolatban. Mint arról beszámoltunk, a település képviselő-testülete az év elején döntött arról, hogy bírósági felülvizsgálattal élnek az ellen a minisztériumi határozat ellen, amely a helyi iskolát kétoldalú szerződés aláírásával állami vagyonkezelésbe vette.

A tegnapi tárgyaláson az önkormányzat képviselői fenntartották: a minisztériumi határozattal sérült a tulajdonjog, a szerződéskötési szabadság, és a jogi személyek közötti különbségtétel áll fenn. Fábri István polgármester kijelentette: csak azokat az iskolákat kellett volna államosítani, ahol az önkormányzat nem tudta működtetni az intézményt. Szerinte ezeken a településeken még örültek is volna az intézkedésnek.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviselője ezzel szemben továbbra is állította: az önkormányzat keresetét el kell utasítani, mert nem történt törvénysértés, és nem megalapozottak az alkotmányossági aggályok sem. Hozzátette: kezd parttalanná válni a vita, az indítvány eldönthető.

Ságiné Márkus Anett bírónő további iratokat kért be a felektől, és kérdéseket intézett az önkormányzathoz, amelyekre az ügy tisztázása érdekében választ vár.

Kiemelt

Sorokra vágott újság

Kína partjaitól 200 kilométerre Tajvan igyekszik kitörni a rohamléptekben fejlődő rivális sárkány szorításából. Az ország apró mérete ellenére méltán szerepel a világ legjeinek szinte összes toplistáján.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!