2017. április 28., péntek, Valéria napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/kdnp-lepeseket-szorgalmaz-silanyabb-elelmiszerek-ugyeben-1420012/

A KDNP lépéseket szorgalmaz a silányabb élelmiszerek ügyében

MTI
A KDNP azt javasolja, hogy a parlament gazdasági bizottsága foglalkozzon a silányabb minőségű élelmiszerek ügyével – közölte Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője pénteken a Visegrádon, a kormánypártok háromnapos kihelyezett frakcióülése utáni sajtótájékoztatón.

Harrach Péter kifejtette: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálata megállapította, hogy a nagy élelmiszerláncok különbséget tesznek a nyugat- és a kelet-európai fogyasztók között, akik eltérő minőségű árut kapnak. „Ezt nem hagyhatjuk figyelmen kívül” – hangsúlyozta.

Szlovákia hasonló megállapításra jutott, és a visegrádi országok (V4) – Magyarország és Szlovákia mellett Lengyelország és Csehország – már jelezték is a problémát az Európai Bizottságnak – tette hozzá a kereszténydemokrata politikus.

Harrach Péter egyúttal szorgalmazta, hogy a vásárlók keressék a jó minőségű magyar termékeket.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a tájékoztatón kérdésre azt fűzte hozzá, hogy az ügyet „mélységesen megalázónak”, felháborítónak és tűrhetetlennek tartja, hiszen arról van szó, hogy ugyanaz a termék a német polcokon jobb minőségű, mint itt. „Ez nem fogyasztói ízlésekkel magyarázható, hanem ide a vacakot hozzák, mert nektek az is jó lesz” – fogalmazott.

Szerinte az európai uniós eljárások lassúsága miatt a magyar fogyasztóvédelemnek is lépnie kell az ügyben – a boltok polcaira kitett, ám a feltüntetettnél gyengébb minőségű termékeket össze kellene szedni -, és erőteljes magyartermék-reklámozásba kell kezdeni.

Forrás: MTI

A két kormánypárti frakcióvezető egyaránt nagy problémának tartja a silány élelmiszerek ügyét

A KDNP egy másik javaslatáról, a családi csődvédelemről szólva Harrach Péter azt mondta: némi módosítás szükséges, hogy még jobban működjön az intézmény.

Jelenleg ugyanis túl bonyolult az eljárási rend, és a bankoknak is sok nem elektronikus úton teljesítendő feladatuk van, ami nemcsak munkaigényes, hanem egyfajta ellenérdekeltséget is szül – fejtette ki. Kezdeményezik ezért a nyomtatványok egyszerűsítését, további javasolják, hogy ne a magánember, hanem a Családvédelmi Szolgálat feladata legyen a hozzáférhető adatok begyűjtése.

Azt is indítványozzák, hogy lazítsanak a jelentkezés feltételein, például változtassanak a vagyon és a tartozás arányán – közölte a kereszténydemokraták frakcióvezetője.

Kiemelt

Országjárásba kezd a Fidesz

Hidvéghi Balázs kifejtette: a következő három hétben valamennyi választókerületben, 120-130 helyszínen lesznek nyilvános fórumok.

Poszt-trauma

Túltolta a béreket a Hír TV

Jól fizet Simicska tévéje, csak meddig?

Gyurcsány mégis megszerezte a dokumentumokat

Csak nem azokat.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 4.

A polip működése, nyomásgyakorlása a médián keresztül mutatható be legegyszerűbben.

Verhofstadt a liberálisok utolsó reménye

Az EP liberális frakcióvezetője könyvégetést vizionált Magyarországon.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!