2017. július 28., péntek, Szabolcs napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/jovore-31-milliard-forint-jut-tehetseggondozasra-1717051/

Jövőre 3,1 milliárd forint jut tehetséggondozásra

 

Jövőre minden eddiginél magasabb összeggel, mintegy 3,1 milliárd forinttal támogatja a kormány a nemzeti tehetség programot – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára. Novák Katalin (képünkön) elmondta, ezzel az idei összegnél 330 millió forinttal több jut a költségvetésben arra, hogy minél jobban kibontakoztassák a bennük rejlő lehetőségeket, talentumot.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a 2028-ig tartó programnak két forrása van: egyrészt a pályázatok révén igényelhető központi költségvetés, másrészt a személyi jövedelemadók felajánlásai. Az idei felhívásokat már meghirdették; eddig 1750 pályamű érkezett 3,4 milliárd forint összegben. Hozzáfűzte, a nemzetközileg is egyedülálló tehetséggondozó programra már csak néhány napig, május 22-ig ajánlhatják fel az egy százalékot, a 1823-as technikai számon. A részletekről a www.facebook.com/1823.hu/ közösségi oldalon lehet tájékozódni.

A program indulásakor, 2009-ben még csak 50 ezren, míg tavaly már 350 ezren ajánlották fel adójuk egy százalékát a fia­talok tehetséggondozására. Éves szinten épp 350 ezer fiatalt tudnak felkarolni, ebben segíthetnek azok is, akik erre a célra ajánlják fel az adójuk egy százalékát – hangsúlyozta az államtitkár.

Novák Katalin kérdésre válaszolva arról is beszélt: 2010-hez képest megduplázták a családtámogatásokra fordított összeget, így számításaik szerint mostanra az OECD tagállamai közül első helyen áll Magyarország a GDP-arányos családtámogatási ráfordításokban. Az államtitkár szerint a kormányzat családközpontú politikájának is köszönhető, hogy valamennyi demográfiai mutató kedvezően alakult az elmúlt években.

 

Kiemelt

Politikacsinálás kerülő utakon

Egy sor szervezet és csoportosulás a tényleges civil szervezetek mögé húzódva tisztán pártpolitikai aktivitást fejt ki, pártpolitikai célok megvalósítására tör.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!