2017. szeptember 22., péntek, Móric napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/jogvedok-birokat-befolyasoljak-1907230/

A jogvédők a bírókat is befolyásolják

A Soroshoz köthető Helsinki Bizottság tart kiképzést
A társadalmi konszenzus felrúgására, társadalomformáló szerep gyakorlására buzdítják a Magyar Helsinki Bizottság és más, Soros Györgyhöz köthető szervezetek előadói az igazságügyi dolgozókat, köztük bírókat is. Tavaly százhatan kaptak úgynevezett érzékenyítő kiképzést.

Több mint száz bíró és igazságügyi alkalmazott vett részt az elmúlt évben a Soros Györgyhöz köthető szervezetek által bőkezűen támogatott Magyar Helsinki Bizottság képzésein – közölte a Magyar Időkkel az Országos Bírósági Hivatal (OBH). A foglalkozások középpontjában a migránsok, a homoszexuálisok és a társadalom peremén élő egyéb csoportok problémái állnak.

A liberális jogvédők évek óta tartanak úgynevezett érzékenyítő tréningeket, amelyeket részben a Brüsszeltől és a tőzsdespekuláns által alapított Open Society Foundationstől (OSF) származó bevételeikből finanszíroznak. Mindez némiképp meglepő, hiszen a Helsinki jogászai bírósági képviseletet is ellátnak, azaz előfordulhat, hogy a „kiképző” és a „kiképzett” szembekerül a tárgyalóteremben. Ebben az esetben pedig – külső szemlélő számára legalábbis – megkérdőjelezhető a bíró elfogulatlansága.

Az OBH erre a felvetésünkre nem reagált, ellenben hangsúlyozta, hogy a bíróságokon nagyjából 11 ezer ember dolgozik, közülük körülbelül háromezren vesznek részt az ítélkezésben. Ehhez képest a tavalyi százhat fős hallgatói létszám jelentéktelennek tűnik, de forrásaink szerint az arányoknál lényegesebb az, hogy ki honnan érkezik. A munkaügyi és cégbíróságokon például nem tolonganak a jelentkezők, ám számos büntető ügyszakos bírót „érzékenyítettek” már Soros kegyeltjei – derült ki informátoraink elmondásából.

Amúgy a tréningeken nem kizárólag a Magyar Helsinki Bizottság munkatársai tartanak előadásokat. A további felkészítők között is találhatók viszont Soros pénzén működő társaságok és személyek. Kiss Valéria például az ELTE ÁJK tanársegédjeként az antidiszkriminációs jogról okította hallgatóságát egy 2015-ös érzékenyítő képzésen, amelynek közreműködője volt az OSF által támogatott Patent Egyesület, egy radikális nőjogi szervezet, valamint a homoszexuálisok szekerét toló Háttér Társaság is.

Fotó: 123RF

A liberálisok rendszeresen „érzékenyítik” az igazságszolgáltatásban dolgozókat

Ami Kiss Valériát illeti, ő a Magyar Igazságügyi Akadémia mellett a Soros Alapítvány által létrehozott Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (ennek vezetője Majtényi László, a balliberális ellenzék legutóbbi államfőjelöltje) bizalmát is élvezi. Egy vele készült interjúban az érzékenyítés lényegét a következőképpen fogalmazta meg: „az egész képzés célja a szemléletformálás és tudásátadás. (…) A bírónak fel kell vállalnia, hogy társadalomformáló szerepet tölt be. Ez azzal jár, hogy adott esetben olyan ítéletet hoz, ami olykor szembe megy a társadalmi konszenzussal, de védelemben részesít egy elnyomott csoportot. Fel kell ismerni, hogy a társadalomformáló szerep az ítélkezés elkerülhetetlen velejárója.”

Úgy tűnik tehát, a liberális jogvédők a bírákat is igyekeznek felhasználni saját világképük terjesztésére.

Fotó: MTI

A tőzsdespekuláns jogvédőinek célja az „érzékenyítés”

Érdemes megjegyezni, hogy a bírói karnak vannak olyan tagjai, akik a Helsinki Biztosság lekötelezettjei, mert miután egy törvénymódosítás miatt néhány éve „kényszernyugdíjazták” őket, a helsinkis ügyvédek közreműködésével szerezték vissza állásukat.

Hirdetés

Kiemelt

Semjén Zsolt: a migráció következményeit nem lehet jóvátenni

A miniszterelnök-helyettes úgy vélekedett, hogy minden korábbinál brutálisabb kormányellenes gyalázkodásra kell felkészülni.

Poszt-trauma

Sátrazó migránsok miatt zárták be a híres egyetemet

8000 diák nem tanulhat.

Gyűlnek a fellegek a Soros-terv felett

A cenzúra agyréme fojtogatja a Wikipédiát (is).

Fény derült Jordán Tamás titkára

Ő is az utcára vonulna.

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!