2017. február 21., kedd, Eleonóra napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/jobbikos-ultimatum-vonanak-1319992/

Jobbikos ultimátum Vonának

Újabb jobbikos szervezet emelte fel szavát a párt utóbbi időben egyre inkább érzékelhető irányváltása miatt. A Jobbik vámosmikolai elnöke nyílt levélben adott ultimátumot Vona Gábornak, szerinte ugyanis a párt már nem az, ami volt, ebben az esetben pedig vagy a tagság és a szervezeti vezetők lecserélése, vagy a párt vezetésének bukása jelenthet megoldást.

A Jobbik vecsési szervezete, majd Orbán Imre, a Veszprém megyei közgyűlés jobbikos képviselője után a párt újabb vidéki szervezete emelt hangot Vona Gábor és a párt utóbbi időben tapasztalható irányváltása miatt. Varga Attila, a vámosmikolai szervezet elnöke írt nyílt levelet Vona Gábor pártelnöknek. Mint kifejti, az elmúlt időszakban történtek elbizonytalanítják őket. „Most nem sorolnám fel pontról pontra azokat a számunkra furcsa, nem tetsző, egy nemzeti párt számára idegen eseményeket, cselekedeteket és nyilatkozatokat. […] A nyílt nyitás a baloldal és a baloldali szavazók felé, az eredeti iránytól való jelentős eltérés nekünk már sok! […]” Megítélésük szerint ha Vona nem tér vissza az eredeti irányhoz, „a párt már nem a mi pártunk, nem minket, nem a mi érzéseinket, vágyainkat és hitünket képviseli! Ebben az esetben valamin változtatni kell! Ez lehet a tagság és a szervezeti vezetők lecserélése, vagy a párt vezetésének bukása!” – fogalmaznak.

„Kössenek akár hallgatólagos, titkos megállapodást a Jobbikkal 2018-ra és 2019-re, ezt szorgalmazza az MSZP egyik vidéki szervezetének tagsága” – írta mindeközben névtelen forrásra hivatkozva az Index. Az internetes hírportálnak egy másik vidéki szocialista vezető azt mondta, párttársai egyre pozitívabban beszélnek a Jobbikról, és többen is el tudnának képzelni valamilyen együttműködést. Lapunk szerdán megírta: a DK csepeli elnöke is csatlakozott azokhoz a balliberális közéleti személyiségekhez, akik az Orbán-kormány leváltásáért akár a Jobbikkal is összefognának. Horváth Gyula szerint a Jobbik jó útra tért, és közeledik a demokratikus eszmékhez, ezért – Medgyessy Péter szavait idézve – finnyáskodás idegenkedni az egykor radikális párttól.

Forrás: Kurucz Árpád

Az alakulat elnökének el kell gondolkodnia, viheti-e tovább az elkezdett fordulatot

Ismert, a Jobbik által Köves Slomó vezető rabbinak küldött hanukaüdvözlet után a párt vecsési szervezete adott hangot felháborodásának. Emiatt etikai eljárás indult ellenük. Szabó Attila, a szervezet elnöke lapunk megkeresésére annyit közölt: amint lezárult a vizsgálat, örömmel áll a sajtó rendelkezésére.
A Jobbik irányváltásáról ír a Szombat című zsidó folyóirat is, amely hasábjain azt taglalja, valóban érezhető a mérséklődés irányába mutató változás. A lap álláspontja szerint hosszabb távon lehetséges a párbeszéd, ha a párt bizonyos feltételeket teljesít. Itt említik a holokauszttal kapcsolatos határozott álláspont kialakítását, a nyíltan antiszemita, rasszista csoportosulások és fórumok elítélését, valamint Izrael Állam létjogosultságának elismerését. A párt nem kívánt reagálni a megjelentekre.

Kiemelt

Impraktikus dolgaink – 2. rész

Sok-sok érvet tudnék mondani, miért kell beleállni a harcba. És a legfőbb érvek egyike ezeknek az impertinens, penetráns, hazug senkiknek a hatalmas nagy pofája.

Poszt-trauma

Deutsch Tamás keményen beszólt az Arany Medve-díjasnak

Enyedi Ildikó retteg és szégyenkezik.

Minden eddigit felülmúló árulást követett el két magyar balliberális

Vajon elegendő lenne velük kapcsolatban a hazaáruló kifejezés?

A Népszava páros lábbal szállt bele a magyarokba

A Vörös kalapács újra lecsapott.

Rabszolga

Kósa Lajos megint lényegre törő volt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!