2017. szeptember 20., szerda, Friderika napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/jobbik-tovabbra-titkolja-kampanykoltsegeit-1955902/

A Jobbik továbbra is titkolja kampányköltségeit

– A szombaton hatályba lépett fideszes plakáttörvény rávilágít arra, hogy a jövő évi választás közeledtével a Fidesz már nem fél, hanem retteg a Jobbiktól – mondta Jakab Péter. A párt szóvivője szerint a három és fél hónappal ezelőtt indított plakátkampányuk sikerét mutatja, hogy „Orbán Viktor betiltotta” azt, hiszen a plakáttörvény rendkívül szigorúan szankcionálja, ha a Jobbik a plakátokon „kimondja az igazságot”. A jogszabály miatt a kampány szombaton véget ért, a Jobbik felbontotta a plakátcégekkel kötött szerződéseket – közölte Jakab Péter. Az M1 Híradójának a költségekre vonatkozó kérdésére Jakabtól válasz helyett ismét csak egy ígéret érkezett.

Mint mondta, frissítik az adatokat, és hozzávetőlegesen ismertetik a költségeket. A Fidesz szerint a Jobbik továbbra is harcol Simicska Lajos pénzéért, és folyamatosan támadja azt a törvényt, amely megtiltja, hogy az adófizetők pénzéből élő szervezeteket átláthatatlan módon milliárdosok finanszírozzák. Közleményük szerint „a Jobbik fájó szívvel jelentette be, hogy kénytelenek voltak véget vetni a plakátkampányuknak, azonban a Jobbik–Simicska-korrupcióra most sem adtak magyarázatot”. Közölték, Simicska irreálisan alacsony áron adott plakáthelyeket a Jobbiknak – a pártot több száz millióval támogatva –, ami felveti az áfacsalás és a tiltott pártfinanszírozás gyanúját.

Emlékezetes: költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. és Mahir Cityposter Kft. ügyletei miatt. A hatóság gyanúja szerint az említett két cég megtéveszthette az adóhatóságot azzal, hogy lényegesen kevesebb hirdetési felületet vallott be annál, mint amennyit valójában a Jobbik rendelkezésére bocsátottak.

Hirdetés

Kiemelt

Kétszáz fölé emelkedett a mexikói földrengés halálos áldozatainak száma

A halálos áldozatok számáról Luis Felipe Fuente, a mexikói polgári védelem vezetője Twitter-üzenetében tájékoztatott. A legnagyobb bajt Mexikóvárosban okozta a földrengés.

Poszt-trauma

Sokan példát vehetnének az új magyar sportcsillagról

Új hős született.

Gyurcsány kíséretével a börtönbe

„Ártatlan ember” vonult be.

Van baj… és nincs baj

Egy nem kormány közeli médiummal.

Horn Gábort láthatóan nem zavarják a számok

A liberális politikus fogalomzavarban is szenved.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!