2017. február 23., csütörtök, Alfréd napja
Belföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/jobbik-hit-gyuli-nem-iszlam-igen-1219057/

Jobbik: Hit Gyüli nem, iszlám igen!

Vona leugrott Ásotthalomra Toroczkai Lacihoz, nehogy dzsihád legyen a Jobbikban illetve keresztes háború, vagy mi…ezt már az ember nem tudja követni. Eleve az, hogy a pártelnök leutazik a renitens alelnökhöz, nem volt valami bravúros taktikai húzás. Ám úgy látszik, akkora volt a baj, hogy a tekintély sem számított. Vona Gábor helyszíni kármentést végezve azt nyilatkozta – csúnyán belebakizva a politikai üzenetbe -, hogy szerinte „felelő…felesleges” az ásotthalmi önkormányzat rendelete. (itt lehet megnézni 1:50-nél).

A pártelnök olyan szépen beszélt a vallásszabadságról, mintha most happolt volna el egy Soros-ösztöndíjat Eörsi Mátyás elől. Azt nem részletezte, hogy miért felesleges „az arcot, annak egy részét vagy az egész testet elfedő ruhák és fátylak viseletét” tiltó intézkedés, amikor több nyugat-európai országban is hoztak már ilyen törvényt, amelyet még Strasbourg sem kaszált el.

És bár Vona – elmondása szerint – a multikulturalizmus ellen lép fel, közben a csador vagy a nikáb viselése még a multikulti országokban sem engedélyezett, egyszerűen biztonsági okokból.

A Jobbik viszonya a vallásszabadsághoz nem volt mindig ennyire egyértelmű. Elég csak néhány évet visszaugranunk az időben, amikor (2011-ben) Mirkóczki Ádám pártszóvivő azt nyilatkozta a Hit Gyülekezetéről, hogy „cionista biznisz-szekta”, amelynek nincs helye a történelmi egyházak között.

Úgy látszik, a Jobbik a muzulmán vallással toleránsabb, mint egy magyar keresztény egyházzal szemben, amely nem mellesleg az iszlám bevándorlás egyik nagy ellenzője.

A Jobbik külföldi elkötelezettsége teljesen világos. Évekkel ezelőtt bevállalták Iránt és a török-magyar testvéri kapcsolatokat, az iszlám migrációs válság azonban csapdába ejtette őket. Nem is tudnak kivergődni belőle. A bevándorlás tekintetében a Jobbik egyszerűen nem képes nemzeti pártként működni.

Toroczkai ugyan következetesen hajtja végre a radikális programot, a pártelnök azonban egyre több kérésnek, igénynek, támogatónak akar megfelelni, ami nemcsak a tagságban okoz totális zavart, hanem Vona fejében is.

Az elnök nemcsak a párt lelkét vette el, hanem a tökeit is.

Ráadásul a Jobbik megint messzebb került az ország érdekeit védő, kormányképes párt imidzsétől, és amatőr módon újabb lépést tett a liberálisok felé. Lassan már közös sajtótájékoztatót tarthatnak Röszkén az Amnesty Internationallel és a Helsinki Bizottsággal.

A Hit Gyülekezetének vezető lelkésze rendszeresen megszólal a kereszténység védelmében

Németh Sándor már idén nyár elején jelezte, hogy nem osztja sem az Európai Unió, sem a Soros György által fémjelzett globális pénzvilág migránsügyben képviselt álláspontját, júliusban pedig a franciaországi Normandiában elkövetett rituális, térdepeltetős papgyilkosságra reagálva tett közzé levelet hivatalos Facebook-oldalán. Egy hónappal ezelőtt a vezető lelkész a mandiner.hu-n megjelent interjújában egyérteműen az iszlám és a balliberálisok közti szövetségről beszélt.

 

Kiemelt

Kormánydöntés: emelik a Gulágra hurcoltak nyugdíját

Balog Zoltán a Szovjetunióba hurcoltak emlékévének országos zárórendezvényén úgy fogalmazott: sajnos egyre kevesebb ember kaphatja meg ezt a megemelt nyugdíjat.

Poszt-trauma

A Momentum esete a Népfronttal

Tagtoborzó szavazás.

Elképesztő mélységekbe süllyedt a Momentum

Az alelnök a hazugságnál is messzebb ment.

Simicska, Kálmán Olga, meg az Index

Megmosolyogtató interjú a Simicska érdekeltségébe tartozó portálon.

Újabb csapás érte a Hír TV-t

Na vajon most melyik stáb távozik?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!