2018. január 19., péntek, Sára, Marió napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/jelentos-fejlesztesek-lesznek-budapesten-2365267/

Jelentős fejlesztések lesznek Budapesten

Elkészült a Budapest 2030 valós fejlesztési terveket és elképzeléseket tartalmazó dokumentum, így többé már nem zsákbamacska, hogy milyen fejlesztések lesznek Budapesten – mondta pénteken Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) rendezvényén.

Legnagyobb kihívásnak a 3-as metró elkezdődött felújítását nevezte, ami Magyarország legforgalmasabb felszín alatti útvonala. A fővárosi buszflottát két éven belül teljesen lecserélik, a villamoshálózat bővülni fog, és a következő két évben 60 új villamost szereznek be.

A Duna-parton új sétányok és kerékpáros-útvonalak létesülnek. Szeneczey Balázs rámutatott arra is, hogy idén az ingatlanfejlesztések értéke várhatóan meghaladja majd a 2,5 milliárd eurót a fővárosban, ami óriási előrelépés. Budapest biztonságos és kiszámítható célpontja a nemzetközi befektetéseknek, jövőre a fejlesztések értéke az irodafejlesztési trendek alapján is megduplázódhat. A repülőtérre vezető út tervezése tart, az engedélyes tervek 2018 tavaszra lesznek meg. Hozzátette: a kisföldalatti felújítása és meghosszabbítása sem kérdés.

Tarlós István a pénteki ­Budapestinfón ugyanakkor bejelentette: akár még október vége előtt szavazhat a Fővárosi Közgyűlés arról az előterjesztésről, hogy a római-parti védműtől külön projektként kezeljék az Aranyhegyi-árok és a Barát-patak védelmét.

Ez azt jelenti, hogy a két kritikus szakaszon előbb hozzá lehet kezdeni a védmű megépítéséhez.

Kiemelt

Izgalmak a Műcsarnokban

Az elmúlt négy évben kialakult gyakorlat szerint a Műcsarnok építészeti adottságaira idén is nagy figyelmet fordítottak.

Poszt-trauma

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!