2017. november 22., szerda, Cecília napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/irani-foldrenges-szijjarto-peter-kifejezte-magyar-kormany-egyutterzeset-2454772/

Iráni földrengés: Szijjártó Péter kifejezte a magyar kormány együttérzését

MTI

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kifejezte a magyar kormány együttérzését a több száz halálos áldozatot követelő földrengés miatt Javad Zarif iráni külügyminiszternek.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kedden azt közölte az MTI-vel, hogy Szijjártó Péter telefonon egyeztetett az iráni külügyminiszterrel.

A magyar tárcavezető kifejezte a magyar kormány együttérzését a földrengés miatt, amelynek több száz halálos áldozata és több ezer sérültje van, és amely több tízezer ember otthonát rombolta le.

Javad Zarif tájékoztatást adott a mentési munkálatok állásáról, az erőfeszítéseket közvetlenül az elnök irányítja – írták.

Az Irán és Irak határvidékén vasárnap éjszaka bekövetkezett, 7,3-es erősségű földrengésnek több mint négyszáz halálos áldozata van, a sérültek száma meghaladja a hatezret.

A KKM tájékoztatása szerint továbbá a külügyminiszterek egyeztettek az iráni nukleáris megállapodás jövőjével kapcsolatos helyzetről is.

Szijjártó Péter megerősítette, hogy a magyar kormány szerint ez a megállapodás rendkívül fontos pillére a globális biztonságnak és békének, valamint a közel-keleti stabilitásnak, és biztosította iráni kollégáját arról, hogy Magyarország az EU tagjaként mindent meg fog tenni a megállapodás további alkalmazásáért.

 

Hirdetés

Kiemelt

Építőipari csúcsra készül a szakma

Csúcstalálkozón tárgyalja meg a nemzetgazdasági tárca az építőipar legfontosabb szereplőivel az ágazat jelenlegi helyzetében sürgető tennivalókat.

Poszt-trauma

Nemcsak trollkodik, manipulál is a Momentum

Az új SZDSZ és a kocsmai stílus.

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!