2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/irani-foldrenges-szijjarto-peter-kifejezte-magyar-kormany-egyutterzeset-2454772/

Iráni földrengés: Szijjártó Péter kifejezte a magyar kormány együttérzését

MTI

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kifejezte a magyar kormány együttérzését a több száz halálos áldozatot követelő földrengés miatt Javad Zarif iráni külügyminiszternek.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kedden azt közölte az MTI-vel, hogy Szijjártó Péter telefonon egyeztetett az iráni külügyminiszterrel.

A magyar tárcavezető kifejezte a magyar kormány együttérzését a földrengés miatt, amelynek több száz halálos áldozata és több ezer sérültje van, és amely több tízezer ember otthonát rombolta le.

Javad Zarif tájékoztatást adott a mentési munkálatok állásáról, az erőfeszítéseket közvetlenül az elnök irányítja – írták.

Az Irán és Irak határvidékén vasárnap éjszaka bekövetkezett, 7,3-es erősségű földrengésnek több mint négyszáz halálos áldozata van, a sérültek száma meghaladja a hatezret.

A KKM tájékoztatása szerint továbbá a külügyminiszterek egyeztettek az iráni nukleáris megállapodás jövőjével kapcsolatos helyzetről is.

Szijjártó Péter megerősítette, hogy a magyar kormány szerint ez a megállapodás rendkívül fontos pillére a globális biztonságnak és békének, valamint a közel-keleti stabilitásnak, és biztosította iráni kollégáját arról, hogy Magyarország az EU tagjaként mindent meg fog tenni a megállapodás további alkalmazásáért.

 

Kiemelt

Egy újabb adalék a Soros-hálózat Szél Bernadettel együtt akciózó ismert emberéről

A hírhedt felforgató, Saul Alinsky módszereire támaszkodva építenék tovább a hálózatot. Mi ez, ha nem nemzetbiztonsági kockázat? – tette fel a kérdést cikkében a Tűzfalcsoport.

Poszt-trauma

Ordas hazugság a holland sajtóban a magyar oktatásról

Szerintük funkcionális analfabéták a magyar diákok.

Ungár elszabadult

Pártmegbízás vagy önmegvalósítás a trollkodás?

Zavarta a terrorgyanús afgán migránst a kereszt, levette a német bíróság

Ez így korrekt Európában.

Fodor Gáborék meghökkentő közleménye

Üzenet jött a mikroszkóp alól.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!