2016. augusztus 29., hétfő, Beatrix, Erna napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/inzultus-erte-az-oltozetuk-miatt-a-diakokat-399982/

Inzultus érte az öltözetük miatt a diákokat

A TASZ szerint sem sértheti a tiltakozás a tanulók, a szülők és a tanárok jogait
Több szülő is lapunkhoz fordult, mivel gyermekét verbális inzultus érte az iskolában egyes pedagógusok részéről, mert nem vett fel kockás inget pénteken.

Egy budai középiskolában történt meg például az az eset, amelyről egy szülő a Facebook-oldalán így írt: „Tegnap volt az iskolákban ez a kockás inges nap. Voltak gyerekek, akik nem kockás ingben mentek suliba. A tanárok közül néhányan leszólták őket, mi az, ti fideszesek vagytok, illetve aki értelmes, az kockás ingben jött iskolába és hasonló inzultusok érték őket.

Eddig én nem szóltam semmit, mert az ember tart a bosszútól a tanárok egy részétől. Ebben az iskolában szinte állandó a politizálás az órákon, a kormány csesztetése, beszólongatások. Ez még akkor is zavarna, ha történetesen más kormányozna. (…) Baromira nem tetszik, hogy órán politizálnak, ami ellen demonstrálnak, ők maguk testesítik meg, ti. a más véleményének az el nem fogadását… Miért kell a gyerekeket bevonni ebbe?” – zárta gondolatait a felháborodott szülő, akinek véleményével a kommentek tanúsága szerint sokan egyetértettek.

Az egyik hozzászóló szerint soha nem szabadna a politikát az iskolákba beengedni. Van, aki szerint diákoknak nem politizálni, hanem tanulniuk kellene. A leterheltség kapcsán azt is megjegyzi, hogy régen sokkal több volt a tananyag és sokkal több a tanóra, délelőtt, délután is zajlott a tanítás, és szabad szombat sem volt.

Mint ismert, a Kockás támogatás elnevezésű akcióval Klinghammer István egykori államtitkárnak, az ELTE volt rektorának üzentek, aki a következőt mondta: „Olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket adják át a diákoknak. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kockás inges tanári kar grasszál.”

Kérdés azonban, hogy lehet-e, szabad-e egy fiatalkorú, választójoggal nem rendelkező diákot politikai nézetének kifejtésére, megvallására kötelezni az oktatási intézményben? A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) kisokost állított össze a tiltakozáshoz a tanároknak és a szülőknek. Ebből is kiderül, hogy a köznevelésben dolgozók felelősek a diá­kok, szülők jogainak betartásáért. Az intézményfenntartónak pedig joga ellenőrizni, hogy ezt nem sértik-e a tiltakozások.

Nem véletlen, hogy megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban is, hogy egyesek nem akarják iskolába engedni a gyermekeiket február 29-én.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Kiemelt

Merkel még nem döntötte el, hogy újraindul-e 2017-ben

A német választók mintegy fele ellenzi, hogy Merkel ismét kancellár legyen.

Poszt-trauma

Migránsok a Vereckei hágónál

Kétfarkú kutyák: öngól kapásból.

Tombol a kettős mérce: már a fehér is fekete

A liberálisok megmutatták, hogyan kell fából vaskarikát csinálni.

Bayer feltámasztotta az SZDSZ-t

De nyugi, csak egy pillanatra!

Mire tanít bennünket a 444.hu?

Erkölcs, etika, emberség.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!